F1 Nieuws

Lewis Hamilton verkast mogelijk volgende maand al naar Ferrari: 'Coup vervroegd uitgevoerd'

Lewis Hamilton verkast mogelijk volgende maand al naar Ferrari: 'Coup vervroegd uitgevoerd'
LAT Images/BSR Agency
F1 Nieuws

Lewis Hamilton verkast mogelijk volgende maand al naar Ferrari: 'Coup vervroegd uitgevoerd'

Lewis Hamilton verkast mogelijk volgende maand al naar Ferrari: 'Coup vervroegd uitgevoerd'
LAT Images/BSR Agency

Volgens het doorgaans betrouwbare Gazzetta dello Sport zal Lewis Hamilton inderdaad vanaf 2025 de nieuwe teamgenoot van Charles Leclerc worden bij het iconische Ferrari-team. Maar er volgt nóg in twist in deze saga. Het Italiaanse blad weet namelijk dat de 'coup' gepleegd door Ferrari, wellicht een jaar naar voren gehaald kan worden.

Dat zou betekenen dat Lewis Hamilton aankomend seizoen al het rood van Ferrari zou dragen en dat Carlos Sainz twee maanden voor de start van het nieuwe seizoen zonder stoeltje zou komen te zitten. Mocht dit inderdaad gebeuren, maakt de Formule 1 de grootste transfersoap in de geschiedenis van de sport mee.

Dat de zevenvoudig wereldkampioen Mercedes überhaupt verlaat voor één van de grootste concurrenten is al een verhaal waar nog jaren over geschreven en gesproken zal worden, maar de manier waarop het gaat is al helemaal bizar. Hamilton tekende in de zomer van 2023 een verlenging van zijn contract van twee seizoenen, waarbij hij aangaf dat hij zijn carrière zou gaan afsluiten in Brackley.

Hamilton moet nu op die belofte terugkomen en zal verkassen naar Ferrari. De vraag is alleen, wanneer maakt de Brit de overstap naar Maranello. Zal dat vanaf 2025 zijn of maakt Ferrari de coup helemaal compleet en laten ze Mercedes vlak voor het nieuwe seizoen achter met een in te vullen stoeltje. Volgens Gazzetta dello Sport behoort dat zeker tot de mogelijkheden.

"Lewis Hamilton bij Ferrari. De verwachting van Corriere della Sera is bevestigd: de zevenvoudig wereldkampioen gaat in 2025 naar Maranello komen, maar het is niet uitgesloten dat de coup zelfs een seizoen wordt vervroegd. Als de deal doorgaat, zou Lewis Carlos Sainz vervangen en zou het 'steigerende paard' [bijnaam Ferrari] een dreamteam samenstellen bestaande uit Hamilton zelf en Charles Leclerc, wiens contract net is verlengd", zo begint Gazzetta.

Mercedes heeft personeel geïnformeerd

Inmiddels zijn ook de medewerkers van Mercedes op de hoogte gesteld van de ontwikkelingen rondom Lewis Hamilton. Dat weet Sky Sports te bevestigen. Gazzetta onthult hoe deze meeting in Brackley is verlopen:

"Bij Mercedes is de vergadering met de teamleden afgelopen. Volgens geruchten van Sky Sports zou Toto Wolff hen hebben geïnformeerd over de beslissing van de 7-voudig wereldkampioen om vanaf 2025 naar Maranello te verhuizen. De bijeenkomst zou ongeveer 10 minuten hebben geduurd, met een eenvoudige mededeling van de teambaas aan de rest van het team. Volgens Britse media is de deal tussen Hamilton en Ferrari rond en ontbreekt alleen nog de officiële aankondiging."

Gratis F1TV Pro bij Viaplay

Goedkoper gaat het niet worden: Sluit hier je Viaplay abonnement af. En krijg er Gratis F1TV Pro bij. Dit mag je niet missen! (ad).

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties