F1 Nieuws

Max Verstappen benoemt belangrijkste punt voor raceweekend in Monte Carlo

Max Verstappen benoemt belangrijkste punt voor raceweekend in Monte Carlo
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Max Verstappen benoemt belangrijkste punt voor raceweekend in Monte Carlo

Max Verstappen benoemt belangrijkste punt voor raceweekend in Monte Carlo
Red Bull Content Pool

Aankomend weekend komt Max Verstappen in actie in zijn woonplaats Monte Carlo. De kampioenschapsleider won pas één keer in de straten van Monaco, maar volgens Verstappen kan daar dit weekend verandering in komen. Verstappen stelt namelijk dat het van belang is dat Red Bull iedere sessie zo sterk mogelijk voor de dag komt.

Afgelopen weekend zou de Grand Prix van Emilia-Romagna verreden worden, maar hevige regenval gooide roet in het eten. De Formule 1-organisatie besloot dan ook om de race niet door te laten gaan. Verstappen laat in een persbericht weten dat hij begrijpt waarom er niet is geracet in het Noord-Italiaanse Imola. "Ik ben erg blij dat ik dit weekend weer mag racen. Het niet door laten gaan van de race in Imola was de juiste beslissing. Soms zijn er namelijk zaken die belangrijker zijn dan het racen", zo begint de Nederlander.

Door de afgelasting van de race in Imola is de Grand Prix van Monaco de eerste Europese Formule 1-race van het seizoen.

Nadruk op kwalificatie

In Monaco is het maar lastig inhalen vanwege de krappe straten en de (te) grote Formule 1-bolides. Het is daarom van belang om in de kwalificatie zo ver mogelijk naar voren te staan. Hierdoor hoef je immers minder mensen in te halen om een goed resultaat neer te zetten. Ook Verstappen ziet in dat de zaterdag veruit de belangrijkste dag van het raceweekend in Monte Carlo gaat worden. "De kwalificatie is erg belangrijk in Monaco, dus we moeten ervoor zorgen dat we iedere sessie zo sterk mogelijk zijn. In de race moeten we een goede strategie vinden, aangezien inhalen onmogelijk is."

Spannend

In Monaco kan Verstappen zijn voorsprong op Red Bull-teamgenoot Sergio Pérez in het rijderskampioenschap opnieuw uitbreiden. Ook in Miami Gardens - wat eveneens een stratencircuit is - wist Verstappen dat te doen. De Nederlander ziet echter dat het in de straten van Monte Carlo een heel ander verhaal gaat worden dan in Miami Gardens. "Het circuit in Monte Carlo is erg smal, nog smaller zelfs dan andere stratencircuits. Een goede ronde in de kwalificatie is daarom altijd erg moeilijk, maar tegelijkertijd ook erg spannend", aldus Verstappen.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties