F1 Nieuws

Max Verstappen blikt vooruit op Grand Prix van Miami

Max Verstappen blikt vooruit op Grand Prix van Miami
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Max Verstappen blikt vooruit op Grand Prix van Miami

Max Verstappen blikt vooruit op Grand Prix van Miami
Red Bull Content Pool

Aankomend weekend staat de Grand Prix van Miami op het programma. Voor Max Verstappen zal het een spannend weekend worden, aangezien het circuit opnieuw een (gedeeltelijk) stratencircuit is. Op dat soort circuits in teamgenoot Sergio Pérez altijd sterk, zoals ook te zien was in Bakoe.

Ondanks het feit dat er opnieuw op een stratencircuit wordt gereden, kijkt Verstappen uit naar de race in de Miami Gardens. "Ik kijk erg uit naar Miami! Het is een fysieke baan en het was hier afgelopen jaar ook erg warm, dus we moeten daar goed op zijn voorbereid. Het wordt zeker geen makkelijke race, want ze hebben delen van de baan opnieuw geasfalteerd", begint de Nederlander op Verstappen.com.

Nieuwe kleurenstelling

In Miami zullen zowel Red Bull als Verstappen met nieuwe kleuren te zien zijn. Via zijn sociale media liet de Limburger gisteren weten dat hij in Florida met een andere helm zal rijden dan in Bakoe. Ook Red Bull zal met een nieuwe kleurenstelling te zien zijn. Dat is onderdeel van een wedstrijd die onder fans werd gehouden om een livery te designen voor de GP van Miami.

"Onze fans hebben een nieuwe livery voor de RB19 ontworpen, dus ik ben benieuwd naar hoe de auto eruit gaat zien", vertelde Verstappen over de nieuwe kleurenstelling van zijn bolide. Om 23:30 uur Nederlandse tijd wordt de livery waarmee Red Bull zal rijden in Miami bekendgemaakt.

Aanpassingen aan circuit

Het circuit in Miami is ten opzichte van afgelopen seizoen op een aantal punten aangepast. Zo is, zoals ook Verstappen vertelde, het circuit op een aantal punten opnieuw van asfalt voorzien. Daarnaast heeft de organisatie van de race de kerbstones in bocht veertien en vijftien aangepast na klachten van coureurs. In de 2022-editie van de wedstrijd ging Alpine-coureur Esteban Ocon namelijk hard de muur in bij bocht veertien.

De race in Miami kent een ander tijdschema dan de Grand Prix van Azerbeidzjan. Het volledige aangepaste tijdschema is via deze link te zien.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties