F1 Nieuws

Max Verstappen geeft duidelijk signaal af na onderzoek naar Helmut Marko

Max Verstappen geeft duidelijk signaal af na onderzoek naar Helmut Marko
DPPI/BSR Agency
F1 Nieuws

Max Verstappen geeft duidelijk signaal af na onderzoek naar Helmut Marko

Max Verstappen geeft duidelijk signaal af na onderzoek naar Helmut Marko
DPPI/BSR Agency

Max Verstappen wil voorkomen dat Helmut Marko geschorst wordt door Red Bull GmbH en wellicht afscheid moet nemen van het Oostenrijkse team. De topadviseur van het raceteam wordt onderzocht door het moederbedrijf van Red Bull Racing, wegens mogelijk lekken van informatie over de zaak van Christian Horner. Dat werd vrijdagavond duidelijk.

Motorsport.com meldde vrijdag na de kwalificatie dat Helmut Marko 'under investigation' is van Red Bull GmbH, nadat er informatie over het onderzoek naar Christian Horner op straat belandde. Het management - en vooral de Thaise kant - van Red Bull wil weten of Marko het lek is.

"Motorsport heeft vernomen dat Marko het onderwerp is van een onderzoek door Red Bull naar aanleiding van verschillende lekken in de media, die hebben plaatsgevonden sinds bekend werd dat Horner werd onderzocht door het energiedrankjesbedrijf van Red Bull. Het onderzoek loopt nog en er is nog geen conclusie getrokken over de vraag of Marko al dan niet het teamprotocol heeft geschonden", zo schreef het medium vrijdag.

Max Verstappen geeft duidelijk signaal af

Voor Max Verstappen is het overigens wel duidelijk: Helmut Marko moet blijven! De topadviseur ontdekte hem in 2014 in het Europese Formule 3-kampioenschap en zorgde ervoor dat hij direct een stoeltje kreeg in de Formule 1 bij Toro Rosso. Net een jaar na het debuut van Max in de koningsklasse van de autosport zette Marko de Nederlander over naar Red Bull Racing, waar Horner volgens geruchten geen oren naar had.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat Max veel sympathie en loyaliteit voelt richting de Oostenrijker en in Saoedi-Arabië laat hij weten wat hij van de situatie vindt: "Ik heb heel veel respect voor Helmut Marko. We hebben samen veel bereikt en mijn loyaliteit aan hem is heel groot", zo begint Max bij Formule1.nl.

"Het is belangrijk dat hij blijft. Voor mij en voor de beslissingen die ik neem, ook in de toekomst. Als een belangrijke steunpilaar binnen het team wegvalt is dat niet goed voor mij. Dus Helmut moet zeker blijven. Hij heeft dit team gebouwd, samen met Dietrich Mateschitz en daar verdient hij alle respect voor. Het gaat hier over loyaliteit en integriteit", aldus de drievoudig wereldkampioen.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties