F1 Nieuws

Max Verstappen ondanks pole position ontevreden in Miami: 'Het is gokken'

Max Verstappen ondanks pole position ontevreden in Miami: 'Het is gokken'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Max Verstappen ondanks pole position ontevreden in Miami: 'Het is gokken'

Max Verstappen ondanks pole position ontevreden in Miami: 'Het is gokken'
Red Bull Content Pool

Het Grand Prix-weekend van Max Verstappen verloopt met onder andere een eerste plek in de Sprint en een startplek vanaf pole position op zondag vooralsnog naar behoren. Maar ondanks dat is de Nederlander totaal niet tevreden over de prestaties van zijn banden op het Miami International Autodrome. Verstappen laat zich in een interview met Motorsport uit over zijn onvrede omtrent de Pirelli's.

De Nederlander benoemt hoe moeilijk het is om een consistente ronde neer te zetten in Miami: "Om een of andere reden lukt het niet om een volledige ronde neer te zetten waarin alles werkt. Het is erg moeilijk om de banden de hele ronde te laten werken op de manier waarop je wil", begint Verstappen.

"Hier en daar heb je wat momenten, maar de consistentie blijft uit. Dat maakt het heel moeilijk om de perfecte ronde neer te zetten. Elke ronde die je neerzet is het gokken wat er gaat gebeuren, het maakt het niet fijn om te rijden", vervolgt Verstappen.

Verstappen weet reden

De Red Bull Racing-coureur weet wel een verklaring te vinden voor de prestaties van de band: "Buiten dat het erg warm is (27 graden Celsius, red.), is het hier ook erg glad, de banden lijken niet zo goed te werken en als je die dingen combineert, maakt dat het echt lastig."

Verstappen is wel te spreken over de nieuwe setup van zijn RB20, die na de sprintrace. "Ik voel me meer verbonden met de auto, hopelijk helpt de betere voorspelbaarheid mij bij de race van morgen", eindigt de Nederlander.

Verstappen in de buurt van record Senna

Verstappen behaalde zaterdag zijn zevende pole position op rij, waarmee de Nederlander in de buurt komt van het record van Ayrton Senna, die van de GP van Spanje in 1988 tot aan de GP van Amerika in 1989 acht keer op rij op pole position stond.

Afgelopen 1 mei was het dertig jaar geleden dat de legendarische Braziliaan om het leven kwam. Verstappen kan uitgerekend op Imola het record van Senna evenaren, het circuit waarop de Braziliaan in 1994 verongelukte.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties