F1 Nieuws

Max Verstappen voorziet einde van dominantie door FIA-regelwijziging

Max Verstappen voorziet einde van dominantie door FIA-regelwijziging
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Max Verstappen voorziet einde van dominantie door FIA-regelwijziging

Max Verstappen voorziet einde van dominantie door FIA-regelwijziging
Red Bull Content Pool

Max Verstappen denkt dat de huidige dominantie van Red Bull ooit ten einde zal komen door een regelwijziging van de FIA. Volgens de Nederlander is dat immers normaal in een sport als de Formule 1. Voor nu geniet Verstappen echter van zijn dominante RB19.

Red Bull won dit seizoen alle races en wist in vier van de vijf races een 1-2 finish af te werken. Hierdoor staat de Oostenrijkse formatie momenteel eerste in het constructeurskampioenschap met een voorsprong van 122 punten op de nummer twee Aston Martin. Ook in het rijderskampioenschap is Red Bull dominant. Verstappen en Red Bull-teamgenoot Sergio Pérez verschillen veertien punten en lijken dit seizoen elkaars grootste rivaal te zijn voor de wereldtitel.

Voordeel RB19

Maar hoe kan het dat Red Bull dit seizoen zó sterk is? Dat heeft met een aantal factoren te maken, maar met name de DRS-efficiëntie en het hieruit volgende surplus aan topsnelheid maken de RB19 tot de dominantste auto van de Formule 1-grid. In Bakoe was het verschil tussen Verstappen en Ferrari-coureur Charles Leclerc op het rechte stuk bijna 30 kilometer per uur. Normaal is het verschil tussen een bolide met de DRS-vleugel open en de DRS-vleugel dicht om en nabij de vijftien kilometer per uur.

Momenteel heeft Red Bull dus het monopolie op de eerste twee posities van de grid. Het is daarom ook niet gek dat er wordt gespeculeerd over een regelwijziging om de sport vooraan het veld weer competitiever te maken.

Onvermijdelijk

Volgens Verstappen zit zo'n ingreep er niet aan te komen, maar kan het op verloop van tijd wel degelijk plaatsvinden. Tijdens de Pardon My Take-podcast spreekt de Nederlander zich uit over de speculaties over een mogelijke regelwijziging van de autosportbond. "Tot nu toe is het in orde geweest, maar het is alleen maar normaal dat men vragen gaat stellen als een team dominant is. Ik denk echter dat we voor nu goed zitten."

Volgens Verstappen is het niet meer dan normaal dat dominante teams worden afgestopt in de Formule 1. "In het verleden hebben we het ook gezien toen andere teams dominant waren. Er komen op een gegeven moment gewoon wijzigingen waardoor de sterke teams van slag raken. Dat is nou eenmaal hoe het eraan toegaat in de Formule 1", aldus de 25-jarige Limburger.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties