F1 Nieuws

'Max Verstappen wil Lewis Hamilton naast zich hebben'

'Max Verstappen wil Lewis Hamilton naast zich hebben'
XPB/Press Association Images/BSR Agency
F1 Nieuws

'Max Verstappen wil Lewis Hamilton naast zich hebben'

'Max Verstappen wil Lewis Hamilton naast zich hebben'
XPB/Press Association Images/BSR Agency

Volgens Jacques Villeneuve zou Max Verstappen het wel zien zitten om Lewis Hamilton naast zich te hebben bij Red Bull Racing. De Canadees verwacht dat Verstappen de zevenvoudig wereldkampioen graag uitdaagt in hetzelfde team, om voor eens en altijd te laten zien wie de beste van de twee is.

Tijdens hun intense titelstrijd in 2021 liet Verstappen al duidelijk weten dat hij het gevoel had sneller en beter te zijn dan Hamilton. De Limburger zei dat hij in de Mercedes W12 'twee tienden' per ronde harder zou gaan dan Lewis Hamilton kon, wat hem op dat moment veel kritiek opleverde.

Maar in 2022 en 2023 laat Verstappen zien dat zijn uitspraak niet op niks is gebaseerd. De consistentie van de Red Bull-coureur is ijzingwekkend en volgens Villeneuve maakt het allemaal niks uit wie ze naast Verstappen plaatsen in de RB20 [auto van 2024], de Nederlander wint de strijd toch wel.

Pérez presteert niet naar behoren

Dat er überhaupt gesproken wordt over een mogelijke nieuwe teamgenoot komt door de tegenvallende prestaties van Sergio Pérez. Maar volgens de wereldkampioen van 1997 maakt niemand binnen Red Bull zich daar zorgen om, omdat Verstappen in zijn eentje alle kampioenschappen binnenharkt.

"Ik denk dat het ze niet zoveel uitmaakt. Ze hebben immers Max. Zo lang Max wint, ze comfortabel vooraan rijden en ze alle aandacht krijgen die ze willen, waarom zouden ze zich dan druk maken?", begint Villeneuve bij Motorsport.com.

Hamilton en Verstappen

De Canadees zou Pérez zelf wel vervangen met een jongere coureur, zodat Verstappen geprikkeld wordt om nóg harder te gaan. Maar Villeneuve denkt dat Max zelf voor Hamilton zou kiezen als nieuwe teammaat.

"Als ik Red Bull was, zou ik een jonge gast in die auto zetten die erop gebrand is om te laten zien dat hij de volgende grote ster kan zijn, en misschien ook voor wat reuring kan zorgen. Max wil waarschijnlijk Lewis wel naast zich hebben, zodat hij aan de wereld kan laten zien dat hij hem met dezelfde auto kan verslaan. Dat zou dan zijn ultieme doel zijn. Ik denk dat hij dat wel zou willen, maar ik weet niet zeker of Red Bull dat wel ziet zitten."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties