F1 Nieuws

Mercedes brengt grote update naar Imola, maar dekt zich alvast in

Mercedes brengt grote update naar Imola, maar dekt zich alvast in
Mercedes F1 Media
F1 Nieuws

Mercedes brengt grote update naar Imola, maar dekt zich alvast in

Mercedes brengt grote update naar Imola, maar dekt zich alvast in
Mercedes F1 Media

De Grand Prix van Emilie-Romagna van aankomend weekend wordt niet alleen spannend vanwege het nieuwe kwalificatieformat, maar ook door de grote update van Mercedes. Het team van Lewis Hamilton en George Russell komt met een flink pakket naar Imola, om de W14 om te toveren in een winnende auto.

Mercedes had over de winter verwacht dat ze een grote stap hadden gemaakt tussen 2022 en 2023, maar eenmaal aangekomen in Bahrein bleek al snel dat dit niet het geval was. Het gat richting Red Bull Racing was even groot of misschien nog wel groter dan aan het einde van vorig seizoen. Hierdoor besloot het Duitse team een nieuwe weg in te slaan.

James Allison werd teruggehaald als technisch directeur, waardoor Mike Elliott de functie van CTO overnam. Daarnaast maakte het team van Toto Wolff bekend dat de filosofie van de auto compleet zou veranderen en de eerste stap wordt gezet op Imola.

Mercedes dekt zich in

Maar nog voordat de eerste meters verreden zijn tijdens het raceweekend in Imola, heeft George Russell de verwachtingen al getemperd. Volgens de Brit zijn de nieuwe updates niet zozeer om de snelheid van de bolide te verbeteren, het gaat er puur om dat ze een stabielere basis krijgen, waaraan ze de rest van het jaar kunnen werken.

"Imola is een nieuw weekend waarin we een aantal onderdelen op onze auto hebben. Hopelijk gaat dat positief zijn. Het gaat voor ons niet de wereld veranderen in de korte termijn, maar hopelijk is het een stap in de juiste richting", begint de eenmalig Grand Prix-winnaar tegenover Motorsport.com.

Russell maakt daarmee een einde aan de dromen van veel Mercedes-fans, die hoopten dat ze vanaf dit weekend weer mee zouden strijden om overwinningen.

"Ik denk dat we ons niet moeten laten meeslepen, wij moeten het woord voeren op de baan. We moeten kijken hoe de updates werken als we daar arriveren. Hopelijk werken ze geweldig, maar dat weten we vrijdagochtend pas", aldus Russell.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties