F1 Nieuws

Mercedes-teamlid laat zich uit over 'ongelofelijke' Max Verstappen

Mercedes-teamlid laat zich uit over 'ongelofelijke' Max Verstappen
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Mercedes-teamlid laat zich uit over 'ongelofelijke' Max Verstappen

Mercedes-teamlid laat zich uit over 'ongelofelijke' Max Verstappen
Red Bull Content Pool

Tijdens de Grand Prix van China wist Max Verstappen zowel de Sprint als de grote race te winnen, waardoor hij zijn voorsprong in het kampioenschap uitbreidde naar 25 punten. Red Bull-teamgenoot Sergio Pérez staat tweede in de strijd om de 2024-titel, maar in China werd al duidelijk dat hij niet meekon met de snelheid van Verstappen. Ook bij Mercedes was men onder de indruk van de Nederlander.

Voor het eerst in maanden wist Lewis Hamilton weer een positief moment mee te maken tijdens een raceweekend, door in China de tweede plaats te behalen in de Sprint. Later in het weekend ging het helemaal mis voor de zevenvoudig wereldkampioen, maar het podium op zaterdag pakken ze hem niet meer af. Hamilton lag enige tijd aan de leiding van de Sprint op het Shanghai International Circuit, maar moest de koppositie op een gegeven moment aan Max Verstappen laten, die na zijn inhaalactie meer dan een seconde per ronde sneller ging dan Hamilton.

Bij Mercedes was men ook erg onder de indruk van deze snelheid van Verstappen en Frederik Vesti liet in de F1 Nation Podcast weten dat hij wel weet waarom Verstappen zo'n groot gat wist te slaan richting Hamilton, tijdens die Sprint. De reserve- en testcoureur van het Mercedes Formule 1-team, weet dat Verstappen profiteert van het feit dat hij zijn auto niet volledig hoeft te pushen, om toch het maximale resultaat te behalen.

"Hij reed een erg sterke race, maar ook in de sprintrace liet hij volgens mij echt zijn tempo zien. Ik denk dat hij twaalf seconden pakte in tien ronden of zoiets, dat was ongelooflijk", begon de Deen in de podcast van de F1. "Een van de dingen die hem echt helpen in een lange race als deze, is dat als je dat snelheidsvoordeel hebt, je gewoon voor de banden kunt zorgen."

Hogesnelheidsbochten

Volgens Vesti is vooral het besparen van banden in de hogsnelheidsbochten een groot voordeel voor Verstappen. De Limburger kan even snel door deze bochten gaan als de concurrenten, maar hoeft minder van zijn banden te vragen. Hierdoor kan hij zijn rubber langer goed houden en uitlopen op de coureurs achter hem.

"In hogesnelheidsbochten kan hij de banden 1% minder gebruiken, maar over een lange stint kan dat echt een groot verschil maken. Dus ja, hij is natuurlijk erg snel, de auto is snel, maar het ziet er bijna nog beter uit omdat hij zo goed voor de banden kan zorgen."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties