F1 Nieuws

Nyck de Vries ontkent rijdersfout in kwalificatie: 'Wil geen conclusies trekken'

Nyck de Vries ontkent rijdersfout in kwalificatie: 'Wil geen conclusies trekken'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Nyck de Vries ontkent rijdersfout in kwalificatie: 'Wil geen conclusies trekken'

Nyck de Vries ontkent rijdersfout in kwalificatie: 'Wil geen conclusies trekken'
Red Bull Content Pool

AlphaTauri-coureur Nyck de Vries kende een wisselvallige vrijdag in Bakoe. De Nederlander werkte een goede vrije training af en leek af te stevenen op een goed resultaat, maar een fout in de eerste kwalificatiesessie gooide roet in het eten. De Vries begint hierdoor vanaf P20 aan de race van zondag.

De Vries stond al vroeg in de eerste kwalificatiesessie in de muur. De Fries ging rechtdoor in bocht drie, een bocht die bij meer rijders voor veel problemen zorgde tijdens de kwalificatie. Zo vond ook Alpine-coureur Pierre Gasly zijn Waterloo in bocht drie. Voor Gasly was de uitvalbeurt zuur, aangezien zijn monteurs alles op alles hadden gezet om zijn auto klaar te krijgen voor de kwalificatie.

Voor De Vries was zijn uitvalbeurt echter nog een stukje zuurder. De Nederlander had namelijk alle kans op een goede startpositie voor de race van zondag, zeker gezien de eerdere resultaten van AlphaTauri. Teamgenoot Yuki Tsunoda staat namelijk op P8 voor de hoofdrace van zondag. Gedurende het weekend was De Vries sneller dan zijn Japanse teamgenoot. Een resultaat hoger dan P8 was dus zomaar mogelijk geweest.

Eerdere problemen

Over de boordradio was De Vries in de eerste seconden van Q1 te horen met een BBW-probleem (brake by wire). Dat probleem was echter al snel verholpen, zo wist De Telegraaf-journalist Erik van Haren te melden via zijn Twitter-account. De uitvalbeurt van De Vries had dus niets te maken met het eerdere probleem, maar zelf wil de Nederlander daar nog niet aan geloven.

"Als ik eerlijk ben weet ik niet zo goed wat er precies is gebeurd", begint De Vries na zijn uitvalbeurt in de straten van Bakoe. "De problemen die we voorafgaand aan de sessie hadden zeggen mij genoeg, maar ik wil eerst alle beelden zien voordat ik conclusies trek. Morgen is er weer een nieuwe dag en we zullen proberen te leren van deze prestatie. Ik wil daarom nog niets vermoeden", aldus de Nederlander.

Snelheid veelbelovend

Ondanks zijn uitvalbeurt en ietwat uitzichtloze uitgangspositie voor de race van zondag (start vanaf P20) ziet De Vries genoeg positieve punten aan de vrijdag in Bakoe. "De auto ziet er dit weekend erg goed uit en ik denk dat we, in alle eerlijkheid, in de afgelopen drie raceweekenden niet zo snel waren als we hier zijn. Het is daarom teleurstellend dat zoiets plaatsvind in een weekend waarin we goed hadden kunnen scoren", aldus De Vries, die het verdere raceweekend lijkt af te schrijven.

Op zondag gaat de Nederlander om 13:00 uur van start vanaf P20.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties