F1 Nieuws

Onderhandelingen Adrian Newey zijn in 'ver gevorderd stadium' met topteam

Onderhandelingen Adrian Newey zijn in 'ver gevorderd stadium' met topteam
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Onderhandelingen Adrian Newey zijn in 'ver gevorderd stadium' met topteam

Onderhandelingen Adrian Newey zijn in 'ver gevorderd stadium' met topteam
Red Bull Content Pool

Adrian Newey gaat naar alle waarschijnlijkheid vertrekken bij Red Bull Racing. De Engelse topontwerper schijnt de machtsstrijd binnen het topteam beu te zijn en volgens bronnen is hij al in onderhandeling met een ander topteam. Het zou hierbij gaan om het team waar Lewis Hamilton zich in 2025 bij gaat aansluiten: Ferrari.

Ondanks dat Red Bull alles blijft ontkennen, weet Formula Passion het zeker. Newey gaat vertrekken bij Red Bull en schijnt al in verregaande onderhandelingen te zijn met Ferrari. Afgelopen week zou Newey gespot zijn op het vliegveld van Bologna en dat is niet voor niets geweest. Volgens het Italiaanse medium zou Newey ervan dromen om zijn glansrijke Formule 1-carrière af te sluiten bij het steigerende paard uit Maranello.

Rol van Newey bij Ferrari 

Ferrari is bezig aan een legendarische wederopbouw. De Scuderia heeft al sinds 2008 geen titel meer weten te winnen, dus heeft Stellantis-voorzitter [eigenaar Ferrari] John Elkann alle zeilen bijgezet. Vorig jaar werd Fred Vasseur aangetrokken als nieuwe teambaas en afgelopen winter shockeerde het Italiaanse team de hele Formule 1-wereld, met de komst van zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton.

Het enige wat nog mist, is iemand die een winnende auto kan bouwen. Die rol zou voor Newey weggelegd zijn en Ferrari schijnt hem ook alle vrijheid te willen geven binnen de Scuderia. Voor Newey zou een rol weggelegd zijn als technisch supervisor of superconsultant. Ondanks dat Newey 10 miljoen dollar per jaar verdient bij Red Bull, zou zowel Ferrari als ook Aston Martin, heel diep in de buidel willen tasten voor de Engelsman.

Adrian Newey werd geboren op 26 december 1958 in Engeland. Nadat hij zijn opleiding Luchtvaartkunde aan de Universiteit van Southampton had afgerond, ging hij meteen de racerij in. Nadat hij winnende auto's in de Indy 500 had ontworpen, kreeg hij de kans bij het team van March in de Formule 1. Nadat hij van March een sterke middenmotor maakte, werd hij meteen gekaapt door Williams. Daar reeg hij de ene wereldtitel na de andere aan elkaar. Door een interne strijd bij Williams, vertrok hij naar Mclaren en daarna naar Red Bull, waar hij bij allebei heel veel successen beleefde. Topcoureurs als Alain Prost, Mika Häkkinen, Sebastian Vettel en Max Verstappen zijn een keer wereldkampioen geworden met een auto van Newey.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties