F1 Nieuws

Promotor Las Vegas GP komt met harde reactie na kritiek Max Verstappen

Promotor Las Vegas GP komt met harde reactie na kritiek Max Verstappen
XPB/Press Association Images/BSR Agency
F1 Nieuws

Promotor Las Vegas GP komt met harde reactie na kritiek Max Verstappen

Promotor Las Vegas GP komt met harde reactie na kritiek Max Verstappen
XPB/Press Association Images/BSR Agency

Het is de laatste dagen wel duidelijk geworden dat Max Verstappen niet de grootste fan is van de Grand Prix in Las Vegas. De Nederlander heeft meerdere malen laten weten dat hij niet uitkijkt naar alle show rondom het evenement en zich gewoon wil focussen op de race.

Voor Max Verstappen is een perfect raceweekend er een waarin hij zich alleen maar hoeft te richten op het racen en zich niet bezig hoeft te houden met allerlei randzaken. Dat is in Las Vegas onmogelijk. Het is de race met de meeste hype in de geschiedenis van de Formule 1 en er wordt groots uitgepakt.

Zo was er op woensdag een heuse openingsceremonie, waarin de coureurs werden voorgesteld aan de aanwezige fans op de tribunes tegenover het pitgebouw. Na dit evenement sprak Verstappen met de Internationale media en liet hij duidelijk merken dat hij niet zo geniet van alle show. Maar het aller ergste voor Max: hij verwacht dat de race ook niet denderend gaat zijn.

"Het zijn gewoon niet veel bochten, om eerlijk te zijn. Het hangt er waarschijnlijk ook een beetje vanaf hoeveel grip er is. Het ziet er nu niet naar uit dat er veel grip is, maar we gaan het allemaal wel zien", begon Verstappen.

"Ik denk niet dat het zo spannend gaat zijn, dat is het enige. Maar ik denk dat een stratencircuit voor mij van nature al niet erg spannend is - zeker niet met deze nieuwe auto's. Ze zijn gewoon te zwaar. Zeker als je weinig grip hebt, helpt dat niet."

99% show

De Limburger gaf daarnaast aan dat de race in Vegas 99% voor de show is en totaal niet voor het racen, waar het normaliter wel om hoort te gaan in de Formule 1, naar de mening van de drievoudig wereldkampioen.

"Natuurlijk ziet het er prachtig uit, als je over de Strip rijdt. Maar de baan zelf is niet het meest opwindende. Een F1-auto is veel leuker met veel hogesnelheidsbochten en ik denk dat die hier niet zoveel zijn."

"Dit is 99% show en slechts 1% een sportevenement. Ik hou niet van alle dingen eromheen. Ik kijk ernaar uit om te proberen het zo goed mogelijk te doen, maar ik kijk naar de rest niet zo uit."

Reactie promotor

Inmiddels heeft de kritiek van Max Verstappen ook de oren van Steve Hill bereikt, de promotor van de Las Vegas Grand Prix. Volgens Hill is het heel begrijpelijk dat Verstappen kritiek heeft op het evenement. De Red Bull-coureur, die dit jaar al zeventien overwinning gescoord heeft, is gewoon zenuwachtig.

"Max is een beetje chagrijnig om de race hier. Hij is gewoon zenuwachtig...", aldus Hill.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties