F1 Nieuws

Red Bull-kopstuk deelt onzekerheid over nieuw wapenfeit Max Verstappen

Red Bull-kopstuk deelt onzekerheid over nieuw wapenfeit Max Verstappen
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Red Bull-kopstuk deelt onzekerheid over nieuw wapenfeit Max Verstappen

Red Bull-kopstuk deelt onzekerheid over nieuw wapenfeit Max Verstappen
Red Bull Content Pool

Red Bull Racing-ontwerper Adrian Newey heeft tijdens de Talking Bull-podcast vooruitgeblikt op het aankomende seizoen. Met name de nieuwe bolide van Max Verstappen en Sergio Pérez, de RB20, kwam ter sprake. Newey is er niet zeker van of de RB20 opnieuw zo'n dominante bolide als de RB19 zal worden.

Afgelopen seizoen kende Red Bull Racing een ongekend dominant seizoen. Verstappen wist negentien races te winnen, terwijl Red Bull Racing-teamgenoot Pérez twee races op zijn schreef. Ferrari-coureur Carlos Sainz ging er in de straten van Singapore met de overwinning vandoor. Ook werden op één na alle Sprints door een Red Bull Racing-coureur gewonnen. Op het Losail International Circuit ging McLaren-piloot Oscar Piastri er namelijk met de overwinning vandoor.

Net zo dominant als 2023?

Gezien het dominante seizoen van Red Bull Racing in 2023, denken velen dat de Oostenrijkse formatie ook aankomend seizoen de dienst zal uitmaken in de Formule 1. De RB20 is namelijk een doorontwikkeling van de dominante RB19 en dus is het goed mogelijk dat de 2024-bolide van Verstappen en Pérez nog meer races kan winnen. Newey plaatst echter een kanttekening bij die verwachting, aangezien het zomaar kan zijn dat Red Bull Racing een verkeerde afslag heeft genomen tijdens de ontwikkeling van de RB20.

"Dat weten we niet"

"Onze auto (de RB20, red.) is eigenlijk een derde evolutie van de auto die we in 2022 hadden, de RB18. Wat we natuurlijk niet weten, is of die derde evolutie misschien te conservatief is, terwijl andere teams iets anders hebben gedaan. Je weet het gewoon niet", begint Newey, die alvast en voorspelling doet voor komend seizoen. "Dit jaar hebben onze rivalen, zoals ik het heb begrepen, nog eens goed gekeken en ik vermoed dat er veel auto's op die van ons zullen lijken."

Op 15 februari presenteert Red Bull Racing de 'nieuwe auto' aan de wereld. Enkel de kleurenstelling zal te zien zijn, aangezien de echte RB20 pas tijdens de testdagen in Bahrein aan de buitenwereld zal worden getoond. Die testdagen staan gepland op 21, 22 en 23 februari.

Gratis F1TV Pro bij Viaplay

Goedkoper gaat het niet worden: Sluit hier je Viaplay abonnement af. En krijg er Gratis F1TV Pro bij. Dit mag je niet missen! (ad).

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties