F1 Nieuws

Robert Doornbos uit kritiek op Max Verstappen en wijst naar fouten Red Bull-coureur

Robert Doornbos uit kritiek op Max Verstappen en wijst naar fouten Red Bull-coureur
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Robert Doornbos uit kritiek op Max Verstappen en wijst naar fouten Red Bull-coureur

Robert Doornbos uit kritiek op Max Verstappen en wijst naar fouten Red Bull-coureur
Red Bull Content Pool

Robert Doornbos is van mening dat Max Verstappen zich niet van zijn beste kant heeft laten zien tijdens de Grand Prix van Oostenrijk. De Red Bull-coureur ging 64 ronden lang aan de [virtuele] leiding, maar door een mislukte pitstop van zijn team kwam Lando Norris ineens gevaarlijk dichtbij. Dit zorgde ervoor dat Norris een aantal keer een inhaalpoging deed voor de racewinst, wat uiteindelijk uitliep in een crash op de baan.

In bocht 3 heeft Norris meerdere malen geprobeerd om Verstappen in te halen, maar telkens kon zijn actie afgestopt worden door Max - al dan niet op een legale manier. Toch wist Norris er op een gegeven moment naast te komen, waarna de heren elkaar raakten en ze beiden een lekke band opliepen. Volgens Robert Doornbos was dat het gevolg van meerdere foutjes in het Red Bull-kamp.

Mislukte pitstop

Allereerst was er natuurlijk de mislukte pitstop voor Max Verstappen. Waar de pitcrew van Red Bull Racing normaliter rond de twee seconden doet over een bandenwissel, moest de Limburger nu zeven seconden stilstaan. Dit zorgde ervoor dat zijn buffer op Norris compleet verdwenen was én hij dus gestresst achter het stuur zat. Dat merkte Doornbos meteen, omdat ook Max Verstappen hierna direct een fout maakte.

"Je hoorde de frustratie van Max op de boordradio. Hij zei: 'Jongens, wat was dit nou?'. Daarna maakte hij direct een foutje in bocht vier, waar hij de concentratie verloor en zijn wiel blokkeerde. Dat is niets voor hem eigenlijk, maar dan zit hij in die auto te koken", begint Doornbos in het Ziggo Sport Race Café.

Maar ondanks dat kleine foutje zag de Rotterdammer dat Max zich gelijk herstelde en een tripje door het grind wist te voorkomen: "Bij het insturen blokkeert hij al gelijk. Wat hij dan wel goed doet is gelijk de rem loslaten en hem uit laten lopen. Maar daar zag je de vlakke kant al direct. Dan begint de frustratie bij hem nog verder op te lopen en je moet dan de rembalans naar achteren zetten, waardoor je niet meer zo op de limiet kan remmen. Dat zorgde ervoor dat Lando [Norris] steeds verder in kon lopen."

Crash Verstappen en Norris

Uiteindelijk wist Norris inderdaad in te lopen op Verstappen en kon de Brit zijn goede vriend - die inmiddels wellicht geen vriend meer is - meerdere keren aanvallen. Dit resulteerde in een crash bij bocht 3, maar ook daarvoor was Verstappen al op het randje aan het opereren, vindt Doornbos. In de ogen van de voormalig Red Bull-coureur ging Verstappen zelfs te ver.

"Verstappen haalde op een gegeven moment manoeuvres uit die je normaal niet bij hem ziet. Bewegen in de remzone mag eigenlijk niet bij deze snelheden. Hij zag dat Norris de binnenkant koos, waarna hij daar instinctief op reageerde. Dat gebeurt in het karten, maar in de Formule 1 kan dat niet. Sterker nog, daar krijg je gelijk een straf voor uitgedeeld", aldus Doornbos.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties