F1 Nieuws

Sergio Pérez legt Max Verstappen het vuur aan de schenen voorafgaand aan GP Miami

Sergio Pérez legt Max Verstappen het vuur aan de schenen voorafgaand aan GP Miami
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Sergio Pérez legt Max Verstappen het vuur aan de schenen voorafgaand aan GP Miami

Sergio Pérez legt Max Verstappen het vuur aan de schenen voorafgaand aan GP Miami
Red Bull Content Pool

Red Bull-coureur Sergio Pérez is ervan overtuigd dat hij op de eerste startrij had kunnen staan voor de Grand Prix van Miami en wellicht zelfs op pole position had kunnen staan als hij geen fout had gemaakt in bocht acht. Volgens de Mexicaan verloor hij daar namelijk een hoop tijd op de concurrentie.

Pérez is, net zoals in voorgaande seizoenen, sterk uit de startblokken gekomen. In de races kan de Mexicaan bij zijn Nederlandse teamgenoot blijven, maar van inhalen is vooralsnog geen sprake.

Daarmee verschilt dit seizoen van eerdere seizoenen. Toen vertelde Pérez namelijk dat hij voor de wereldtitel wilde vechten met Verstappen en was hij zo nu en dan voor de Nederlander te vinden. Die doelstelling lijkt de man uit Guadalajara nu echter te hebben laten varen.

Pérez wil meer

In plaats daarvan probeert Pérez nu ieder raceweekend zo dicht mogelijk in de buurt van Verstappen te zitten om op die manier de maximale hoeveelheid punten achter de Nederlander mee naar Milton Keynes te nemen.

In de kwalificatie van gisteren denkt Pérez echter dat er meer in had gezeten dan een plekje achter Verstappen. "Ik verloor de auto in bocht acht. Ik reed over de kerbs en verloor daar wat tijd. Ik denk zeker dat een eerste startrij mogelijk was geweest en mogelijk zelfs meer dan dat. We hebben in ieder geval niet onze volledige potentie benut", begint Pérez bij Viaplay.

Bandenprobleem

Maar waardoor kwam dat dan volgens de Mexicaan? "Ik begrijp het nog steeds niet. Er is zoveel aan de hand met de banden, maar we konden niet het maximale eruit halen. We waren erg dichtbij, maar zaten aan de verkeerde kant. Als ik een paar honderdsten sneller was geweest, dan had onze kwalificatie er heel anders uitgezien. Ik ben teleurgesteld met een vierde stek, maar ben blij met de pace die we hebben laten zien", gaat Pérez verder.

Red Bull 1-2?

Wanneer de voormalig Racing Point-coureur de vraag krijgt wat er mogelijk is voor de race van later vandaag, dan geeft hij een duidelijk antwoord. "We willen snel langs de beide Ferrari's om zo onze eigen race te gaan rijden. Dat is ons doel voor de wedstrijd. Ze zullen echter een sterke tegenstander zijn, dus we zullen zien wat we kunnen uithalen tegen ze", aldus Pérez.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties