F1 Nieuws

Sergio Pérez noemt valkuilen voor Red Bull in Singapore: 'Dat zal niet meevallen'

Sergio Pérez noemt valkuilen voor Red Bull in Singapore: 'Dat zal niet meevallen'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Sergio Pérez noemt valkuilen voor Red Bull in Singapore: 'Dat zal niet meevallen'

Sergio Pérez noemt valkuilen voor Red Bull in Singapore: 'Dat zal niet meevallen'
Red Bull Content Pool

Red Bull-coureur Sergio Pérez hoopt in Singapore een overwinning mee naar huis te nemen. De Mexicaan won de race afgelopen seizoen op dominante wijze en hoopt dat kunstje aankomend weekend te herhalen. Echter, Pérez ziet genoeg gevaren voor zijn equipe in de stadstaat.

Pérez begon dit seizoen sterk en wist in de eerste vier races twee overwinningen op zijn naam te schrijven. Al snel werd de Mexicaan dan ook getipt als dé uitdager van Max Verstappen. Toch ging het in Miami Gardens mis voor Pérez. De man uit Guadalajara begon de race namelijk vanaf pole position, maar werd al snel ingehaald door Verstappen die vanaf P9 aan de race was begonnen.

In de races na Miami ging het vervolgens van kwaad tot erger en wist Pérez in vijf achtereenvolgende kwalificatiesessies niet door te komen naar Q3. Verstappen won die races echter vanaf pole position. Inmiddels heeft Pérez zijn vorm teruggevonden en hoopt hij in de straten van Marina Bay een slag te slaan.

Mijlpaal

Een overwinning zou mooi zijn voor Pérez, aangezien hij in Singapore aan zijn 250e raceweekend als Formule 1-coureur begint. "Toen ik begon met racen, was het enkel een droom om zo vaak in een Formule 1-auto te mogen zitten. Ik ben er trots op dat ik Mexico mag representeren over de hele wereld en het zou mooi zijn als ik ze aankomend weekend een overwinning kan bezorgen."

Ondanks zijn overwinning van afgelopen seizoen en zijn status als 'King of the Streets', denkt Pérez dat een hernieuwde zege in Singapore geen makkelijk karwei zal zijn. "Afgelopen seizoen reed ik hier een van mijn beste races ooit. Dat was zo'n moeilijke race vanwege de hitte, de baanomstandigheden en alle concentratie die je nodig hebt voor een stratenrace", zegt Pérez doelend op de drie kilogram die coureurs gemiddeld verliezen tijdens de Grand Prix van Singapore.

"Natuurlijk wil ik die overwinning van afgelopen seizoen graag overdoen, maar dat zal niet meevallen. De nieuwe lay-out van het circuit maakt de baan namelijk een stuk sneller en het kan ook nog eens gaan regenen. Dat maakt het natuurlijk wel een stukje leuker", aldus Pérez. In Singapore is de laatste sector aangepast vanwege werkzaamheden. Hierdoor zijn de bochten 16 tot en met 19 veranderd in een recht stuk.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties