F1 Nieuws

Sergio Pérez ontvangt steun van Red Bull-baas in strijd met Lewis Hamilton

Sergio Pérez ontvangt steun van Red Bull-baas in strijd met Lewis Hamilton
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Sergio Pérez ontvangt steun van Red Bull-baas in strijd met Lewis Hamilton

Sergio Pérez ontvangt steun van Red Bull-baas in strijd met Lewis Hamilton
Red Bull Content Pool

Volgens Christian Horner is het niet voor niets dat Sergio Pérez al drie jaar lang bij Red Bull Racing rijdt. De Mexicaan presteert de afgelopen maanden niet meer naar behoren, maar over een vervroegde wisseling van coureurs wil Red Bull helemaal niks weten.

Het contract van Pérez bij Red Bull loopt tot en met het einde van 2024 door. Voor dat moment zal het team hoogstwaarschijnlijk geen veranderingen in de line-up maken en Christian Horner gaf voorafgaand aan het GP-weekend in Brazilië aan waarom dat niet gaat gebeuren.

Sergio Pérez is een zeer gewaardeerd teamlid - volgens de vader van Checo zijn de familie Pérez en Red Bull zelfs één - en vooral de mentale kracht om terug te slaan na een teleurstelling is volgens Horner ontzettend knap. Dat is de reden waarom Pérez überhaupt in het stoeltje naast Max Verstappen zit.

"Hij is een harde werker en hij zit in de auto, omdat hij mentaal altijd in staat is geweest om terug te komen. Hij gooit alles dan van zichzelf af zet de teleurstelling om in motivatie", zegt Horner bij Speedcafe.

Tweede in het kampioenschap

Er ging in de F1-paddock even een gerucht rond dat Sergio Pérez alsnog weggestuurd zou worden bij Red Bull Racing als hij de tweede plaats in het kampioenschap niet zou kunnen verdedigen ten opzichte van Lewis Hamilton. Horner heeft al aangegeven dat dat niet het geval is en hij laat nu nogmaals weten dat Pérez alle steun kan verwachten vanuit Red Bull Racing.

Voorafgaand aan het weekend zei Horner het volgende:

"Hij heeft nu drie races om die tweede plaats binnen te halen. Er zitten 20 punten tussen hem en Lewis. Hij heeft wat tegenslagen gehad, hij heeft wat problemen gehad, maar we geloven nog steeds dat hij het kan doen tussen nu en het einde van het jaar."

Inmiddels zit één van die drie races erop en Sergio Pérez is flink uitgelopen op Lewis Hamilton, die een horror-weekend kende in Brazilië. Het gat is nu 32 punten en dat zal in de komende twee races groter kunnen worden, omdat we op circuits komen waar Pérez het goed doet.

"Las Vegas, een stratencircuit, waar hij altijd goed rijdt, en Abu Dhabi waar hij altijd competitief is geweest. Hij krijgt de volledige steun van het team om te proberen iets te bereiken wat we nog niet eerder hebben gedaan."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties