F1 Nieuws

Sky Sports maakt melding van 'megabod' op Max Verstappen

Sky Sports maakt melding van 'megabod' op Max Verstappen
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Sky Sports maakt melding van 'megabod' op Max Verstappen

Sky Sports maakt melding van 'megabod' op Max Verstappen
Red Bull Content Pool

Het is inmiddels geen geheim meer dat Toto Wolff dolgraag Max Verstappen aan zijn team toe wil voegen. De Nederlander is de nummer één op het lijstje van de Mercedes-baas om Lewis Hamilton te vervangen, die op zijn beurt weer de overstap maakt naar Ferrari. In Miami moet er een aanbieding worden gedaan aan de drievoudig wereldkampioen, die samen met zijn management een gesprek zal hebben met de directie van Mercedes.

Dat gerucht gaat nu al een paar dagen rond in de Formule 1 en inmiddels heeft ook Sky Sports hier melding van gemaakt. Via Sky Sports News, het kanaal met 12 miljoen volgers op X, gaat Mercedes een flink bod doen op de Red Bull-coureur, wiens toekomst bij het Oostenrijkse team onzeker is. Na het vertrek van Adrian Newey is het niet uitgesloten dat ook Max Verstappen het team gaat verlaten.

Sky Sports News meldt dat The Sun, een Brits tabloid, heeft weten te achterhalen dat Mercedes een astronomisch bedrag klaar heeft liggen om Max Verstappen over te halen naar Brackley te komen. Het team van Toto Wolff zou, met backing van Mercedes-Benz in Stuttgart, een salaris van 128 miljoen pond [omgerekend 150 miljoen euro] over hebben om Verstappen te strikken. Deze aanbieding gaan ze in Miami voorleggen aan de regerend wereldkampioen, die samen met zijn vader en manager Raymond Vermeulen een gesprek zal voeren met de leiding van Mercedes.

Uitlatingen Jos Verstappen

Overigens mag het geen verrassing genoemd worden dat Verstappen inmiddels in gesprek is met andere teams. Deze week liet vader Jos nog weten dat 'Kamp Verstappen' verder gaat kijken dan de korte termijn, aangezien er in 2026 een grote regelwijziging aan zit te komen. De kans is groot dat Red Bull dan achter zal lopen op de concurrentie, waardoor Mercedes ineens een interessante optie wordt.

"Ik denk dat iedereen Max heel graag wil hebben, alleen denk ik dat Max op dit moment gewoon goed zit. Hij heeft een snelle auto, maar ja, we moeten ook verder kijken. We kijken ook naar 2026. We laten alles een beetje op ons afkomen en we blijven heel rustig en kijken wat er gaat gebeuren."

Jos Verstappen over situatie Max

Toto Wolff reageert op geruchten

Het gerucht gaat dus dat Mercedes en Verstappen dit weekend met elkaar om de tafel zullen gaan, waarbij Max een enorm bedrag geboden krijgt om naar Brackley te komen. Maar als Toto Wolff, die in New York was voor een promotieavond van Mercedes-sponsor WhatsApp, geconfronteerd wordt met deze geruchten, laat de Oostenrijker weten dat daar niks van klopt.

"Nee, dat is een van de vele geruchten. Mensen verzinnen vergaderingen, verzinnen wat er gebeurt met de coureurs, maar deze dingen horen achter gesloten deuren te gebeuren en alles wat naar buiten is gebracht was niet echt het juiste", aldus Wolff bij Reuters.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties