F1 Nieuws

Toto Wolff legde onlangs contact met Max Verstappen

Toto Wolff legde onlangs contact met Max Verstappen
BSR Agency
F1 Nieuws

Toto Wolff legde onlangs contact met Max Verstappen

Toto Wolff legde onlangs contact met Max Verstappen
BSR Agency

Na de Grand Prix van Italië zorgde Toto Wolff voor wat controverse in de Formule 1. De Mercedes-baas vond het niet nodig om Max Verstappen te feliciteren na zijn tiende overwinning op rij in de koningsklasse van de autosport, waarmee hij een nieuw record vestigde.

Nog nooit had een coureur tien overwinningen achter elkaar gescoord in de Formule 1, totdat Max Verstappen dat wel lukte in 2023. Met zijn RB19 zette hij een winstreeks neer vanaf de GP van Miami tot en met de GP van Italië. In Singapore werd de reeks doorbroken, maar inmiddels staat Verstappen alweer op vier overwinningen op rij.

In Monza maakte Toto Wolff een opmerking over de recordzege van Max Verstappen. De Oostenrijker haalde zijn schouders op en meldde dat hij totaal niet geïnteresseerd was in dit soort records en in zijn ogen was het alleen voor Wikipedia, iets wat toch niemand leest.

"Toen wij dominant waren, was het heel anders, want toen vochten er twee auto's voor de overwinning. Ik denk niet dat hij erg veel om records geeft. Dat doen wij ook niet, aangezien niemand Wikipedia leest", zei Wolff na de race in Italië.

Toen hij daarna werd geconfronteerd met deze opmerking ging hij zelfs nog een stapje verder. Wolff liet weten dat hij niet eens wist dat er een record werd bijgehouden voor de meeste overwinningen op rij: "Voor mij zijn dit soort records compleet irrelevant. Dat was zo in onze beste jaren bij Mercedes en dat is nu nog steeds het geval. Ik weet niet eens hoeveel races wij achter elkaar gewonnen hebben en ik wist niet eens dat ze dat bijhielden Het laat gewoon zien dat een goede coureur in een geweldige auto zit en op een hoog niveau presteert."

Wolff legt contact met Verstappen

Nadat Wolff deze opmerkingen had gemaakt kwam hij er al snel achter dat hij misschien niet de juiste toon had aangeslagen en dat het wat denigrerend klonk richting de prestaties van Max Verstappen. In gesprek met De Telegraaf laat Wolff nu weten dat hij daarna contact heeft gehad met de Nederlander, om hem uit te leggen wat hij precies bedoelde.

"Ik heb Max een berichtje gestuurd om het uit te leggen en hij was er oké mee. Als je de context niet kent, lijkt het net alsof ik zo’n geweldig record niet onderken. Maar het ging erom dat Niki Lauda vroeger bij ons altijd moest lachen om records. Hij noemde het een overblijfsel van het verleden en keek altijd vooruit. Dat is het verhaal dat erachter zat, maar het was niet het meest intelligente wat ik ooit heb gezegd."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties