F1 Nieuws

Toto Wolff over mogelijke komst Max Verstappen: 'Praten al tien jaar met elkaar'

Toto Wolff over mogelijke komst Max Verstappen: 'Praten al tien jaar met elkaar'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Toto Wolff over mogelijke komst Max Verstappen: 'Praten al tien jaar met elkaar'

Toto Wolff over mogelijke komst Max Verstappen: 'Praten al tien jaar met elkaar'
Red Bull Content Pool

Als het aan Toto Wolff ligt komt Helmut Marko bij Mercedes werken, mocht hij vertrekken bij Red Bull Racing. De Oostenrijker dreigt zijn positie als topadviseur te [moeten] verlaten, nu hij onderwerp is van een onderzoek vanuit Red Bull GmbH. Maar wellicht komt het onderzoek niet eens van de grond, aangezien Marko zelf heeft aangegeven dat hij twijfelt of hij door wil gaan bij het team.

De relatie tussen Marko en Christian Horner is zo zeer beschadigd dat de 80-jarige man uit Graz geen interesse meer heeft in een verdere samenwerking. Hij tekende onlangs een nieuwe driejarige verbintenis bij Red Bull en lijkt nog altijd onwijs veel energie te hebben, zeker voor een man van zijn leeftijd. Maar de voormalig rechterhand van Red Bull-oprichter Dietrich Mateschitz voelt zich niet meer thuis bij het team dat hij op heeft gebouwd met 'Didi'.

Dit door de machtsstrijd met Christian Horner. Het gerucht dat Marko het team gaat verlaten wordt steeds sterker, waarbij Sky Sports Germany al aangeeft dat hij op het punt staat om zijn contract in te leveren. Mocht dat gebeuren, zal ook Max Verstappen vertrekken bij Red Bull Racing en dat vindt Toto Wolff dan weer erg interessant. De Mercedes-baas zou Verstappen maar wat graag naar Brackley halen.

Marko naar Mercedes?

Het wordt in Saoedi-Arabië nogmaals duidelijk dat Max Verstappen onwijs loyaal is aan Helmut Marko. De Nederlander is bereid een zitje bij een kampioensteam op te geven om de Oostenrijker te beschermen. Als dat daadwerkelijk gaat gebeuren, staat Mercedes klaar om Max met open armen te ontvangen. Toto Wolff denkt er zelfs aan om Marko naar Brackley te halen, zodat hij Verstappen meeneemt.

"We missen onze oude mascotte [Niki Lauda, red.]. Dan gebruiken we gewoon Helmut. Hij heeft de juiste leeftijd", grinnikte Wolff in de paddock bij Sky Sports Germany. De mede-eigenaar van het Mercedes Formule 1-team meent dat Marko onwijs belangrijk is voor Red Bull Racing en wil hem graag bij zijn team hebben.

"Hij heeft misschien geen rode pet [kenmerk Niki Lauda], maar dan doet hij met ons mee. Als dat team Helmut verliest, is dat zeker een verlies voor Red Bull en voor het team. Helmut is geen kind van verdriet en was - of is - onze favoriete vijand. Maar hij is een echte racer."

Plek vrij voor Verstappen

Mocht het lukken om Marko naar Brackley te halen, kunnen ze erop rekenen dat ook Max Verstappen de overstap gaat maken naar Mercedes, aangezien hij de Oostenrijker overal zal volgen. Wolff zou dit graag bewerkstelligen - en laat weten dat daar ook de ruimte voor is - maar hij denkt niet dat Max daadwerkelijk weg zal gaan bij Red Bull. Het hebben van de beste auto is uiteindelijk voor iedere F1-coureur doorslaggevend.

"We hebben een stoeltje vrij in 2025 en 2026. Maar Max zal rijden waar de snelste auto is, en dat is de Red Bull van dit moment. We [Max en Wolff, red.] praten al tien jaar met elkaar, sinds hij in de Formule 1 zit. Ik heb een goede relatie met Jos en ook met Max. Maar dat betekent niet dat we op korte termijn een verandering aan de professionele kant zouden zien."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties