F1 Nieuws

Uitslag derde vrije training Formule 1 Grand Prix van Italië

Uitslag derde vrije training Formule 1 Grand Prix van Italië
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Uitslag derde vrije training Formule 1 Grand Prix van Italië

Uitslag derde vrije training Formule 1 Grand Prix van Italië
Red Bull Content Pool

De teams zijn uitgeoefend in Italië, na de derde vrije training op Autodromo Nazionale Monza. In de laatste trainingssessie wist Carlos Sainz de snelste tijd neer te zetten, net als in VT2. De Spanjaard, in dienst van thuisteam Ferrari, ging rond in een 1:20.912.

Met die ronde was hij 0.086 seconde sneller dan Max Verstappen, die zich op zijn gemak voelde in de RB19. Na de tweede vrije training was de Limburger nog niet helemaal tevreden met de balans in de Red Bull, maar in VT3 liet hij over de board-radio weten dat de gekozen set-up nu wel oké was.

Hij wist daarmee direct de tweede tijd te rijden en zijn tijd werd een aantal minuten voor die van Sainz neergezet, wat Red Bull hoop zal geven voor de kwalificatie later vandaag. Mercedes-coureur Lewis Hamilton eindigde de sessie op de derde plek, iets meer dan een halve seconde achter Carlos Sainz.

Problemen voor Pérez

De grote afwezige in de top van het veld is Sergio Pérez. De Red Bull-coureur, die in VT2 nog crashte maar wel tevreden was over de balans in de auto, moest het laatste gedeelte van de derde vrije training in de garage doorbrengen. De RB19 van Pérez kende namelijk een lek in de krachtbron, wat door de monteurs opgelost moest worden en dus betekende dat hij geen snelle ronde kon rijden.

Pérez, die dit weekend een podiumplek najaagt, kwam daardoor niet verder dan een tiende plek, op 1.2 seconde van Carlos Sainz. Dit is natuurlijk geen eerlijke vergelijking, maar op het moment dat zowel Pérez en Verstappen nog op het asfalt waren, was de Nederlander een halve seconde sneller dan zijn teamgenoot.

Zwart/witte vlag

Tijdens de derde vrije training werd er ook twee keer gezwaaid met de zwart/witte vlag, de waarschuwingsvlag. Guanyu Zhou en Carlos Sainz werden gewaarschuwd door de FIA dat ze hun acties niet moesten herhalen, omdat er anders een straf zou volgen.

Zhou zat Lando Norris dwars in een snelle ronde, terwijl Carlos Sainz bijna zorgde voor een aanrijding met Oscar Piastri aan het einde van de sessie. Dit vanwege miscommunicatie bij Ferrari.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties