F1 Nieuws

Uitslag eerste vrije training Formule 1 Grand Prix Bahrein 2024

Uitslag eerste vrije training Formule 1 Grand Prix Bahrein 2024
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Uitslag eerste vrije training Formule 1 Grand Prix Bahrein 2024

Uitslag eerste vrije training Formule 1 Grand Prix Bahrein 2024
Red Bull Content Pool

De eerste vrije training van 2024 zit er alweer op! Na een aantal maanden waarin de Formule 1 in winterslaap was, is de koningsklasse van de autosport weer ontwaakt. In Bahrein namen de coureurs eerst plaats in hun nieuwe auto's tijdens de wintertest en een week later was het tijd voor het echte werk, tijdens de eerste vrije training.

Omdat iedereen wilde kijken of de auto vanuit de testdagen nog net zo sterk was als tijdens het eerste raceweekend, ging bijna het gehele veld direct naar buiten. Het was Red Bull-coureur Sergio Pérez die als eerste van alle toppers een snelle ronde neer wist te zetten, maar al snel bleek dat de Mexicaan geen geweldige tijd neer had gezet. Zowel Charles Leclerc als beide Mercedes-coureurs gingen sneller rond dan Pérez en toen Max Verstappen eenmaal naar buiten kwam, bleek dat de Nederlander - in zijn eerste ronde - op een ander niveau zat dan Pérez.

Verstappen ging 1.2 seconde sneller dan zijn teamgenoot, iets wat AMuS al had voorspeld na de testdagen van vorige week. Echter, toen de coureurs eenmaal aan hun tweede rondes begonnen, kwamen ze allemaal een stuk dichter in de buurt van Verstappen. George Russell wist de tijd van Max zelfs even kort te verbeteren, maar werd al snel weer ingehaald door de drievoudig wereldkampioen. Na de eerste beschietingen wist Max een tijd van 1:33.535 te noteren, waarmee hij twee tienden sneller was dan Russell. Achter de Mercedes-coureur waren Sergio Pérez en Lewis Hamilton te vinden. Maar dat was pas het begin van de middagsessie...

Verstappen niet tevreden

Waar Max Verstappen tijdens de testdagen 'nul klachten' had over zijn RB20, was dat tijdens de eerste vrije training wel anders. De Nederlander had last van zijn versnellingsbak en ook de Honda-motor werkte niet helemaal mee. Dit zorgde ervoor dat race-engineer GP weer aantal berichten over de radio kreeg vanuit Max, waarbij hij duidelijk liet merken dat de auto niet naar zijn wens was.

Zachte banden

Na de eerste runs kwamen een aantal coureurs op zachte banden naar buiten, waarbij McLaren en Zak Brown niet blij zullen zijn. Visa Cash App RB ging voor lange tijd aan kop, met een snelle ronde van Daniel Ricciardo, die drie honderdste sneller was dan Lando Norris. Brown heeft al een aantal keer geklaagd over de samenwerking tussen Red Bull Racing en RB. Tijdens de testdagen gaf hij nog een voorbeeld waarom hij zo kwaad is.

Ricciardo aan kop

Uiteindelijk wist Daniel Ricciardo de eerste officiële Formule 1-sessie van het nieuwe seizoen als snelste coureur af te sluiten. De RB-coureur, die in 2025 het zitje van Sergio Pérez bij Red Bull Racing over hoopt te nemen, wist op de zachte band een 1:32.869 neer te zetten. Daarmee was hij 0.032 seconde sneller dan Lando Norris, terwijl hij Oscar Piastri .0244 seconde achter zich wist te houden.

De snelste coureur die niet op de zachte band zijn tijd had gezet, was Fernando Alonso in de Aston Martin. De Spanjaard eindigde op de vijfde plaats, op drie tienden van Daniel Ricciardo. Max Verstappen moest de tweevoudig wereldkampioen net voor zich laten, met een tijd die vijf honderdste langzamer was dan die van Alonso.

Volledig overzicht

Het volledige uitslag van de eerste vrije training is hieronder te bekijken:

uitslag vt1 bahrein

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties