F1 Nieuws

Video: Max Verstappen en Lando Norris roddelen over schandalige 'straf' voor Charles Leclerc

Video: Max Verstappen en Lando Norris roddelen over schandalige 'straf' voor Charles Leclerc
F1 Nieuws

Video: Max Verstappen en Lando Norris roddelen over schandalige 'straf' voor Charles Leclerc

Video: Max Verstappen en Lando Norris roddelen over schandalige 'straf' voor Charles Leclerc

Charles Leclerc en Lando Norris kende een hachelijk moment tijdens de derde vrije training voor de Grand Prix van Spanje. Tijdens die sessie werd Ferrari-coureur Leclerc, voor zijn gevoel, dwarsgezeten door Lando Norris, waardoor hij zijn snelle ronde af moest breken. Om zijn onvrede te uiten besloot Leclerc een lesje uit het boek van zijn voormalig teamgenoot toe te passen.

De Monegask, die twee jaar naast Sebastian Vettel heeft gereden bij Ferrari, deed een actie van Vettel in Azerbeidzjan na. In 2017 kreeg Vettel het idee dat Lewis Hamilton een remtest deed, waarna de Duitser zijn Ferrari naast de Mercedes van Hamilton plaatste en met opzet tegen de Brit botste. Hier kreeg Vettel uiteindelijk een tien seconden stop-and-go penalty voor, waarna hij zich ook moest melden bij een aantal veiligheidsbesprekingen van de FIA.

In Barcelona maakte Leclerc een soortgelijke actie, maar in plaats van tijdens de race gebeurde het nu in de derde vrije training. Leclerc, die kwaad was op de actie van Norris, besloot naast de McLaren van de polesitter te rijden en in te sturen op de voorvleugel van Norris. Dit zorgde voor schade aan de auto van Lando, maar Leclerc kwam weg met alleen een reprimande. De stewards staan erom bekend dat ze tijdens een training liever geen straffen uitdelen, maar men had verwacht dat deze actie van Leclerc toch wel érg ver ging.

Toch besloten de stewards het bij een reprimande te laten, waarna ze duidelijk maakten waarom ze tot die conclusie kwamen: "De bestuurder van auto 16 [Leclerc, red.] verklaarde dat hij in bocht 5 werd gehinderd door auto 4 [Norris, red.] en dat hij daarvan overstuur raakte. Hij moest vervolgens zijn vliegende ronde afbreken en beweerde dat hij, toen hij van de racelijn voor bocht 7 probeerde te komen, de positie van zijn auto verkeerd inschatte en licht contact met auto 4 maakte. Ongeacht of er opzet in het spel was, beschouwen de stewards de beweging van auto 16, hoewel deze niet gevaarlijk was, als onvoorspelbaar", aldus het statement van de FIA.

Norris en Max kunnen ogen niet geloven

Maar waar er op sociale media met ongeloof werd gereageerd op deze beslissing van de stewards, werd ook duidelijk dat niet alleen de fans er met hun hoofd niet bij konden dat Leclerc hier weg kwam zonder straf. Na de kwalificatie, waarin Norris zijn goede vriend nipt wist te verslaan, spraken Max en Lando elkaar over dit incident. Duidelijk werd dat zij een reprimande wel érg licht 'gestraft' vonden...

Bekijk de video, waarin Max en Norris dat incident bespreken, hieronder:

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties