F1 Nieuws

Video: Max Verstappen toont rally-skills na regelwijziging FIA

Video: Max Verstappen toont rally-skills na regelwijziging FIA
F1 Nieuws

Video: Max Verstappen toont rally-skills na regelwijziging FIA

Video: Max Verstappen toont rally-skills na regelwijziging FIA

De FIA heeft een regelwijziging doorgevoerd voorafgaand aan het Grand Prix-weekend in Brazilië. De afgelopen paar races kozen coureurs ervoor om in de pitstraat een gat te creëeren naar de auto voor hen, zodat ze dat niet hoefden te doen op een gevaarlijk punt op een circuit.

Maar de FIA was hier niet blij mee. Vooral Max Verstappen vond dit een goede manier om op een veilige manier een goed gat te vinden op de baan, waardoor hij ook meerdere keren de aandacht trok van de FIA. In Singapore werd hij onderzocht, waarna hij een reprimande kreeg en in Mexico kwam hij weg zonder straf, nadat hij weer werd onderzocht.

Om de coureurs een halt toe te roepen besloot de FIA om een regelwijziging door te voeren in Brazilië. Coureurs mochten niet meer in de pitstraat stilstaan, maar moesten een gat creëeren als ze nét uit de pits kwamen. Niels Wittich, Formule 1-wedstrijdleider, schreef in zijn notities het volgende:

"Volgens artikel 33.4 van de Formula 1 Sporting Regulations is het coureurs niet toegestaan om onnodig langzaam te rijden, waaronder het stoppen van een auto in de fastlane van de pitstraat. Tijdens de Shootout en de kwalificatie mogen coureurs een gat creëren tussen de lichten van de pitstraat en de tweede safety car-lijn. Elke coureur die dit wil doen, moet zo ver mogelijk naar links rijden om andere coureurs de kans te geven hen te passeren aan de rechterkant van de pitstraat-uitgang."

Verstappen toont rally-skills

Maar deze nieuwe regels zorgde voor redelijk wat gevaarlijke momenten tijdens de kwalificatie op het Autódromo Jose Carlos Pace. Veel coureurs werden alsnog opgehouden in de uitgang van de pitstraat en Max Verstappen werd daar ook bijna slachtoffer van. Maar de Nederlander nam het heft in eigen handen en zorgde ervoor dat hij geen last had van de mensen voor zich.

Op onderstaande video is te zien hoe Verstappen voorbij gaat aan Sergio Pérez en een Alpine in de pit-exit. De Nederlander vliegt voorbij aan zijn teamgenoot en haalt de Alpine daarna via het gras in. Max lijkt daarbij lessen te hebben genomen bij vader Jos Verstappen, die sinds vorig jaar racet in de rallyauto's.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties