Gerhard Berger: ‘Verstappen is agressiever, onvoorspelbaarder en doet niet aan politiek’

Max Verstappen en Charles Leclerc zijn volgens vele de aankomende wereldkampioenen. Ook oud Formule 1-coureur Gerhard Berger spreekt zich positief uit over de twee jonge talenten, maar volgens hem kan er voorlopig nog niemand tippen aan Lewis Hamilton.

Berger denkt dat Verstappen en Leclerc het niet makkelijk zullen krijgen zolang Hamilton er nog is. “Ze gaan het moeilijk krijgen. Hamilton is momenteel niet allen de beste coureur, maar hij is ook hard op weg om de allerbeste ooit te worden.” Lewis Hamilton is nog maar één wereldtitel verwijderd van het huidige record van Michael Schumacher.

Volgens de voormalig Formule 1-coureur heeft Verstappen een hele andere rijstijl in vergelijking met Leclerc. “Ze zijn compleet verschillend van elkaar. Verstappen is agressiever, onvoorspelbaar en doet niet aan politiek. Hij zegt wat hij denkt, hard genoeg zodat iedereen het kan horen.” Aldus Gerhard Berger.

“Leclerc is vergelijken Verstappen wat rustiger en lijkt een meer overwegende coureur te zijn. Hij denkt verder na en doet wel aan politiek. Zoals ik al zei, totaal verschillende coureurs, maar qua kunnen zitten ze op hetzelfde level.”

Net binnen