F1 Nieuws

Adrian Newey op radar bij nieuwkomer: 'Een naam die je graag in het team zou willen'

Adrian Newey op radar bij nieuwkomer: 'Een naam die je graag in het team zou willen'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Adrian Newey op radar bij nieuwkomer: 'Een naam die je graag in het team zou willen'

Adrian Newey op radar bij nieuwkomer: 'Een naam die je graag in het team zou willen'
Red Bull Content Pool

Op woensdag werd officieel bekend gemaakt dat Adrian Newey Red Bull Racing gaat verlaten. De meesterontwerper heeft ervoor gekozen om te vertrekken bij het team waar hij al 18 jaar werkzaam is. De Engelsman wordt gelinkt aan Ferrari, Aston Martin en ook Mercedes. Nu lijkt het erop dat ook Audi misschien een poging wil wagen voor de verdiensten van Newey.

Andreas Seidl, de teambaas van Sauber, dat in 2026 wordt overgenomen door Audi, is al druk bezig met de hervorming van het team. Nico Hülkenberg werd afgelopen week gepresenteerd als eerste aanwinst en lijkt het erop dat de Duitse autofabrikant ook aan Carlos Sainz een waanzinnige aanbieding heeft gedaan. In een interview met Auto, Motor und Sport, laat Seidl weten dat de voorbereidingen in volle gang zijn.

Nu de Duitser in ieder geval één coureur binnen heeft - en dichtbij een overeenkomst met een tweede lijkt te zijn - kan hij gaan kijken naar de invulling van de rest van de posities binnen Sauber, binnenkort Audi. Ook Newey, die weggaat bij Red Bull, wordt nu genoemd bij het Zwitserse team. Als Seidl de vraag krijgt wat hij van Newey denkt, laat hij weten dat het een zéér interessante naam is voor zijn project.

"Het is duidelijk dat er een of twee namen in het Formule 1-circus zijn die je graag in het team zou willen hebben. Iemand die niet alleen knowhow meebrengt, maar ook de aandacht trekt door zijn populariteit. Aan de andere kant is de Formule 1 geen eenmansshow. Wij vinden het belangrijk dat we een sterk team met de juiste instelling samenstellen met als doel samen iets te bereiken", laat Seidl weten.

Newey heeft al meerdere malen een winnende auto ontworpen in de Formule 1. Topcoureurs als Sebastian Vettel en Max Verstappen hebben met een auto van Newey meerdere titels binnengesleept. Mede hierom is hij één van de grootverdieners bij Red Bull en zijn alle topteams geïnteresseerd in hem.

Voorbereidingen Audi 

Seidl is ervan overtuigd dat hij snel met Audi de top-5 kan binnenstormen. Met de juiste mensen en een goed budget hoopt de Duitser hoge ogen te kunnen gooien. "Ik heb er alle vertrouwen in dat we met de juiste ontwikkeling en uitbreiding van het team en de toekomstige operatie binnen het budgetplafond zeer snel stappen zullen zetten richting de top 5-teams", aldus de Duitse teambaas.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties