F1 Nieuws

Vooraanstaand Red Bull-monteur reageert op McLaren: 'Dit is triest…'

Vooraanstaand Red Bull-monteur reageert op McLaren: 'Dit is triest…'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Vooraanstaand Red Bull-monteur reageert op McLaren: 'Dit is triest…'

Vooraanstaand Red Bull-monteur reageert op McLaren: 'Dit is triest…'
Red Bull Content Pool

Calum Nicholas, een van de meest bekend Red Bull-monteurs aan Max Verstappens kant van de garage, heeft op X (voorheen bekend als Twitter) gereageerd op een bericht van McLaren. De formatie uit Woking plaatste namelijk een analyse van Sky Sports-analist Anthony Davidson op de aanvaring tussen Verstappen en Lando Norris in Oostenrijk. Volgens Nicholas een "trieste" actie.

In de slotfase van de Grand Prix van Oostenrijk waren het Verstappen en Norris die het met elkaar aan de stok kregen. Dat werd veroorzaakt door een slome pitstop van Red Bull en een remfoutje van Verstappen bij het ingaan van de vierde bocht van de Red Bull Ring. In de laatste vijftien rondes van de race zat Norris hierdoor vlak achter de RB20-bolide van Verstappen.

Dat resulteerde vervolgens in een aantal (onsuccesvolle) 'divebombs' van Norris, zoals Verstappen ze noemde. Bij een van die acties duwde Norris Verstappen zelfs buiten de baan. In ronde 64 kwam het gevecht tot een hoogtepunt, althans voor de kijkers thuis, want Norris en Verstappen raakten elkaar waardoor ze beiden een lekke band hadden. Verstappen kon zijn weg vervolgen en als vijfde over de streep komen, terwijl Norris zijn Grand Prix van Oostenrijk zag eindigen in een DNF.

Wie is de schuldige?

Na afloop van de race schoven velen de schuld van de crash in Verstappens schoenen. De Nederlander was namelijk degene die Norris naar de witte lijn van bocht drie duwde waardoor er uiteindelijk contact ontstond, zo was de gedachte. Toch was er ook een tegengeluid te horen, een geluid waarbij Norris als schuldige voor de crash werd aangewezen.

Onder meer Red Bull-teambaas Christian Horner, Helmut Marko, Eddie Jordan en Peter Windsor gaven Norris de schuld van het incident. Het team van McLaren was echter heel duidelijk in wie er volgens het schuld had aan de crash. Teambaas Andrea Stella stelde zelfs dat "de hele wereldbevolking kon zien wie er schuld had aan de crash, behalve een klein groepje mensen".

Nicholas reageert op McLaren

Het team heeft die zienswijze inmiddels kracht bijgezet met een analyse van Davidson bij Sky Sports. Onder de video is er echter een hoop kritiek te vinden. Zo reageren meerdere mensen dat het feit dat een officieel Formule 1-team zo'n video plaatst "beschamend" is. Ook stelt een ander persoon dat McLaren dit enkel en alleen plaatst omdat het om Verstappen gaat. Nicholas besloot zich ook te mengen in de discussie. In een reactie zegt de Brit: "Officieel team account? Dit is tragisch", aldus de Red Bull-monteur.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties