F1 Nieuws

'Charles Leclerc begint GP van Saoedi-Arabië mogelijk met gridstraf'

'Charles Leclerc begint GP van Saoedi-Arabië mogelijk met gridstraf'
Ferrari F1 Media
F1 Nieuws

'Charles Leclerc begint GP van Saoedi-Arabië mogelijk met gridstraf'

'Charles Leclerc begint GP van Saoedi-Arabië mogelijk met gridstraf'
Ferrari F1 Media

Het doorgaans zeer betrouwbare Auto, Motor und Sport weet te melden dat Ferrari ongeveer weet waardoor Charles Leclerc uitviel in Bahrein. Volgens het Duitse medium is de Italiaanse renstal echter niet helemaal zeker haar zaak en daarom zou Leclerc uit voorzorg met een nieuwe motor aan het raceweekend in Jeddah kunnen beginnen. Een maatregel die al direct voor een gridstraf zou zorgen.

In Bahrein reed Leclerc op een comfortabele P3 toen zijn Ferrari-krachtbron er plots mee ophield. Over de boordradio was de Monegask vol ongeloof te horen. De uitvalbeurt van Leclerc was extra zuur voor Ferrari aangezien Carlos Sainz ook niet voor succes kon zorgen. De Spanjaard kwam namelijk snelheid tekort om de Aston Martin van Fernando Alonso achter zich te houden. Zelfs Mercedes-coureur Lewis Hamilton ging bijna voorbij aan Sainz. De huidige situatie bij Ferrari zorgt voor de nodige stress.

Het gesprek dat Leclerc volgens La Gazetta dello Sport zou hebben aangevraagd met Ferrari-president John Elkann benadrukt dat. Zo zou Leclerc hebben gepleit voor betere resultaten vanuit de Italiaanse renstal. Er lijkt echter licht aan het einde van de tunnel te zijn voor Ferrari. De engineers in Maranello zouden namelijk ongeveer weten waardoor Leclerc uitviel in Sakhir.

Onzekerheid

Toch kunnen de heren in Italië die claim niet voor 100% ondersteunen. Met name de eerdere zondebok voor de uitvalbeurt, de Control Electronics (CE), zouden de Ferrari-engineers slapeloze nachten bezorgen. Daarom is het goed mogelijk dat Ferrari ervoor kiest om een deels of compleet nieuwe motor te steken bij Leclerc. Hierdoor zou het probleem zich niet nog eens moeten voordoen, maar begint de Monegask wel gelijk met een gridstraf aan zijn raceweekend, en dat in de tweede race van het seizoen.

Hoeveel plekken de gridstraf van Leclerc gaat zijn, is moeilijk in te schatten. Het is namelijk niet bekend hoeveel motoronderdelen Ferrari gaat wisselen aan de bolide van de vijfvoudig GP-winnaar. Een ding is wel duidelijk: als Ferrari de gehele motor van Leclerc vervangt, dan start de Monegask aankomende zondag achteraan het veld.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties