F1 Nieuws

Coureurs beklagen zich over GP Miami: 'Het is een grap'

Coureurs beklagen zich over GP Miami: 'Het is een grap'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Coureurs beklagen zich over GP Miami: 'Het is een grap'

Coureurs beklagen zich over GP Miami: 'Het is een grap'
Red Bull Content Pool

Het gloednieuwe 'stratencircuit' in Miami heeft tot dusver voor veel kritiek gezorgd. Volgens meerdere coureurs is het asfalt op de baan niet Formule 1-waardig. Red Bull-coureur Sergio Pérez noemde het Amerikaanse circuit zelfs een grap.

Ook Nederlander Max Verstappen deed na afloop van de kwalificatie zijn beklag over de nieuwe baan in The Sunshine State. Verstappen noemde het circuit een "Mickey Mouse-baan" vanwege de zeer smalle secties. Ook zijn teamgenoot is niet te spreken over de baan in Miami. Het circuit zelf ligt overigens niet in Miami, maar op 45 minuten rijden van het centrum.

"Het asfalt is een grap", zegt Pérez in gesprek met Motorsport.com. "Hier racen wordt heel moeilijk en veel rijders zullen fouten maken vanwege de baan waarmee we zijn opgescheept", besluit de Mexicaan. Ook Alpine-coureur Fernando Alonso sluit zich aan bij zijn Mexicaanse collega. De Spanjaard stelt dat het asfalt niet Formule 1-waardig is.

Geen grip

"Naast de ideale lijn is er bijna geen grip", zegt Alonso. Hierdoor zou inhalen erg lastig worden aangezien rijders bij een inhaalactie gelijk vuile banden hebben. "Op vrijdag bleek al dat het asfalt niet Formule 1-waardig was. Dit weekend is er niets aan te doen, maar volgend jaar moet het echt anders", voegt de tweevoudig wereldkampioen toe.

Samen met Pérez en Alonso is ook McLaren-coureur Daniel Ricciardo ontevreden over het circuit in de Miami Gardens. De Australiër sluit zich aan bij de woorden van zijn twee Spaanssprekende collega's. "Er is hier maar een lijn waarop je kunt rijden en dat is de ideale lijn. Het is daardoor geen uitdagend circuit omdat je maar op een manier door bochten heen kunt gaan. Ik zou liegen als ik zeg dat dit asfalt fijn is om op te rijden", sluit de ex-Red Bull-coureur af.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties