F1 Nieuws

Helmut Marko komt met slecht nieuws over terugkeer Daniel Ricciardo

Helmut Marko komt met slecht nieuws over terugkeer Daniel Ricciardo
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Helmut Marko komt met slecht nieuws over terugkeer Daniel Ricciardo

Helmut Marko komt met slecht nieuws over terugkeer Daniel Ricciardo
Red Bull Content Pool

De kans is aanwezig dat Daniel Ricciardo pas in oktober terugkeert op de Formule 1-grid. De Australiër brak zijn hand bij een crash tijdens de tweede vrije training voor de Grand Prix van Nederland.

In bocht 3 stond de auto van Oscar Piastri geparkeerd, die in de muur was gespind. Ricciardo zag de McLaren pas op het allerlaatste moment, waardoor hij in een schrikreactie uitweek richting de muur. De AlphaTauri AT04 knalde in die muur, waarna het stuur terugsloeg op de hand van Ricciardo.

Dit zorgde ervoor dat hij zijn hand brak en hij er de komende tijd uit ligt. Zelf hoopte hij zo snel mogelijk terug te keren - hij had Singapore als doel gesteld - maar volgens Helmut Marko is het onwaarschijnlijk dat hij dat haalt. Ook de race daarna, in Japan, lijkt te vroeg te komen voor Ricciardo.

"Normaal duurt het herstel zes weken. In het beste geval is hij in Singapore terug voor zijn eerste race, maar dat is fysiek één van de zwaarste circuits van de kalender. Dat is dus onwaarschijnlijk. Hetzelfde kan overigens gezegd worden voor Suzuka", laat Marko weten aan RN365.

Mocht deze voorspelling van Marko uitkomen, zien we Ricciardo pas in de tweede week van oktober terug, bij het Grand Prix-weekend in Qatar. De Australiër heeft dan nog zes races de tijd om zichzelf te bewijzen bij Helmut Marko en Christian Horner.

Daniel Ricciardo steunt Lawson

In de races dat Ricciardo afwezig is zal Liam Lawson hem blijven vervangen. De Nieuw-Zeelander maakte indruk tijdens de Dutch Grand Prix en aan PlanetF1 laat hij weten dat hij veel steun heeft gehad aan de man die hij op dit moment vervangt.

"Daniel steunde mij heel erg, maar hij is ook een geweldige vent. Net voordat hij vertrok voor zijn operatie was hij nog op de baan en gaf hij mij steun. Hij vertelde mij dat ik er het meest van moest maken en als ik vragen had of hulp wilde, ik hem dat gewoon kon vragen. Hij ging er heel, heel goed mee om", aldus Lawson, die dus waarschijnlijk vier races mag rijden voor AlphaTauri.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties