F1 Nieuws

Helmut Marko voorspelt nieuwe werkgever Adrian Newey met opvallende hint

Helmut Marko voorspelt nieuwe werkgever Adrian Newey met opvallende hint
BSR Agency
F1 Nieuws

Helmut Marko voorspelt nieuwe werkgever Adrian Newey met opvallende hint

Helmut Marko voorspelt nieuwe werkgever Adrian Newey met opvallende hint
BSR Agency

Red Bull-adviseur Helmut Marko, heeft een tipje van de sluier gegeven over een mogelijke vervolgstap van Adrian Newey. Nadat bekend is geworden dat Newey gaat vertrekken, is de topontwerper al aan een heleboel topteams gelinkt.

Newey gaat na negentien seizoenen het topteam uit Milton Keynes verlaten. Met zes constructeurs- en zeven rijderstitels (en waarschijnlijk ook dit jaar beide titels), slaat de Engelsman de Red Bull-deur achter zich dicht. Het is nog niet duidelijk wie de loodzware schoenen van Newey gaat vullen bij het topteam van Red Bull. De goede vriend van Christian Horner wordt in verband gebracht met Ferrari, Mercedes, Aston Martin en ook met Audi, dat in 2026 weer op de grid zal staan. Onlangs werd gemeld dat Newey gesignaleerd was in de buurt van Maranello, de stad waar Ferrari haar thuisbasis heeft.

Marko reageert 

Helmut Marko heeft nu van zich laten horen over de geruchten rondom Newey. De Oostenrijker gelooft niet dat Ferrari het volgende station van Newey gaat worden. "Welke kleur past bij Newey in de toekomst? Ik denk dat rood een beetje botst met donkerblauw, maar ik denk dat alles mogelijk is met een geweldige kleur als groen" , zei Marko tegenover Total-Motorsport. Hiermee suggereert Marko dat Aston Martin een goede kandidaat is voor de verdiensten van Newey.

De geruchten gingen rond dat Lawrence Stroll van Aston Martin maar liefst 200 miljoen euro over heeft voor de handtekening van Newey. De Canadees wil met zijn zware portemonnee heel ver gaan en ook Fernando Alonso liet onlangs weten 'nog heel graag een keer met Newey te willen werken.' Ook Lewis Hamilton, die komend seizoen vertrekt naar Ferrari, liet niet onder stoelen of banken dat hij dolgraag met Newey naar Maranello gaat.

De rol van Newey bij Red Bull is momenteel uitgespeeld. De Brit zit nog voor de sier aan de pitmuur tijdens een Grand Prix, maar tot de belangrijke meetings heeft de ontwerper geen toegang meer.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties