F1 Nieuws

Lewis Hamilton wil 'alle teams vermoorden' tijdens Grand Prix Japan

Lewis Hamilton wil 'alle teams vermoorden' tijdens Grand Prix Japan
BSR Agency
F1 Nieuws

Lewis Hamilton wil 'alle teams vermoorden' tijdens Grand Prix Japan

Lewis Hamilton wil 'alle teams vermoorden' tijdens Grand Prix Japan
BSR Agency

Na de Grand Prix van Australië gaf Lewis Hamilton te kennen dat het begin van zijn 2024 Formule 1-seizoen 'de slechtste start' uit zijn carrière is geweest. In de eerste drie races van het jaar wist hij slechts acht punten bij elkaar te verzamelen, waardoor hij de tiende plaats in het kampioenschap inneemt. Maar aan opgeven denkt de zevenvoudig wereldkampioen nog niet.

Ook al maakt Hamilton in 2025 de overstap naar Ferrari, één van de grootste concurrenten van Mercedes, ligt zijn focus nog altijd volledig bij het Duitse team. Hoewel de mindere start aan zijn seizoen een flinke dreun is voor Hamilton, laat hij zich niet zomaar uit het veld slaan. Het zou heel logisch zijn geweest als hij hierdoor met zijn hoofd al in Maranello zat, iets wat zijn voormalig engineer verwacht, maar dat is volgens Hamilton to-taal niet het geval. Hij wil dit jaar nog steeds vlammen met Mercedes en daar zal hij alles voor doen.

"Ik train harder dan ik ooit getraind heb en ik voel me lichamelijk het best voorbereid dan ooit tevoren. Dus ik ben echt enthousiast over het heden, wetende dat er verder niets beloofd is", begint Hamilton in gesprek met GQ Magazine.

Wel moet Hamilton aangeven dat hij zich inmiddels al bezig houdt met de toekomst en plannetjes bedenkt over wat hij wil gaan doen als hij stopt in de Formule 1: "Ik heb al een aantal ideeën van dingen die ik nog wil doen, in de volgende fase. Eerlijk gezegd heb ik alles gemanifesteerd wat ik ooit heb willen doen. Ik doe het elk jaar. Werken met Tommy [Hilfiger, red.]. Een wereldkampioenschap winnen. Records breken. En zo heb ik nog meer plannen voor de toekomst."

Hamilton wil concurrentie 'vermoorden'

Maar dat is voor nu allemaal toekomstmuziek. Eerst wil hij zijn periode bij Mercedes op een positieve manier afsluiten en dat begint tijdens de Grand Prix van Japan, welke aankomend weekend op de planning staat. Hamilton wil zichzelf herpakken en de rest van de grid laten zien dat hij en Mercedes hier niet zijn om spelletjes te spelen. Hij wil de concurrentie vermoorden. Zowel op Suzuka als tijdens alle andere races in 2024.

"Voor nu is het mijn doel om Mercedes dit jaar zo hoog mogelijk te tillen. Mijn inzet voor het team is precies hetzelfde als voorgaande jaren: Ik wil elk ander team vermoorden. We willen ze verslaan. Mijn aanpak blijft hetzelfde, tot het einde. En ik kan me niet teveel laten afleiden door wat er daarna gebeurt."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties