F1 Nieuws

Martin Brundle benoemt de fouten van Sergio Pérez in Mexico

Martin Brundle benoemt de fouten van Sergio Pérez in Mexico
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Martin Brundle benoemt de fouten van Sergio Pérez in Mexico

Martin Brundle benoemt de fouten van Sergio Pérez in Mexico
Red Bull Content Pool

Volgens Martin Brundle had Sergio Pérez een geweldige start tijdens de Grand Prix van Mexico, maar gooide hij het zelf ook weer helemaal weg. De Red Bull-coureur, die in Mexico-Stad zijn thuisrace reed, startte vanaf de vijfde plek en leek even op weg naar de koppositie.

Zowel Verstappen [P3] en Pérez kenden een geweldige start, terwijl beide Ferrari-coureurs niet goed van hun plek kwamen. Dit zorgde ervoor dat de Red Bulls voor bocht 1 al allebei naast polesitter Charles Leclerc reden en beiden een poging deden om de eerste plek over te nemen.

Brundle geeft in zijn column voor Sky Sports aan dat Pérez alles goed deed, tot hij op de rem trapte voor bocht 1 op het Autodromo Hermanos Rodriguez. Vanaf dat moment maakte hij twee fouten, wat hem uiteindelijk op een uitvalbeurt is komen te staan, waardoor hij nu nog maar 20 punten voor Lewis Hamilton staat in het kampioenschap, in de strijd om P2.

"Pérez deed alles goed tot aan de bocht naar bocht 1. Vanaf de vijfde plaats op de grid maakte hij een geweldige start, pikte de slipstream op van de drie die nu voor hem reden, zag het gat aan de linkerkant perfect, wat ook de schonere, bredere racelijn in de eerste bocht was", begint Brundle.

"Hij was in zekere zin het slachtoffer van zijn eigen geweldige start en goede beslissingen, want hij lag nu op gelijke hoogte met Leclerc en Verstappen voor de leiding. Hij legde na afloop uit dat hij, na hier twee keer op het podium te hebben gestaan, de race wilde leiden en een glorieuze overwinning wilde pakken, en daar ging het helaas mis", gaat de voormalig F1-coureur verder.

Twee fouten

Voor Brundle ging het na de geweldige start van Pérez dus helemaal mis en de Sky-commentator geeft ook aan waarom. Checo maakte twee hele dure fouten, in een tijdsbestek van slechts één seconde, waardoor hij een botsing met Charles Leclerc niet meer kon voorkomen.

"In een fractie van een seconde maakte hij twee fouten. Hij ging ervan uit dat de Ferrari van Leclerc in het midden eerder zou remmen, en vermoedelijk dacht hij hetzelfde voor Verstappen, die op het stoffige gedeelte aan de binnenkant reed. Maar geen van beide rivalen remde vroeg en ze bleven hun auto's volledig onder controle houden."

"Sergio's grootste fout was dat hij te hard en te vroeg de bocht indraaide, hij moest een bredere lijn rond de buitenkant volgen en die lijn benutten in het tweede deel van de chicane. Leclerc had weinig manoeuvreerruimte met Verstappen aan zijn binnenkant, maar Perez' actie was behoorlijk heftig en het contact tussen hun brede F1-banden stuurde hem de lucht in en al snel moest hij zijn auto stilzetten. Dat was het laatste wat hij, zijn team, de fans en de racepromotor nodig hadden", zo sluit Brundle af.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties