F1 Nieuws

Martin Brundle: 'Vertrek Max Verstappen bij Red Bull is complex'

Martin Brundle: 'Vertrek Max Verstappen bij Red Bull is complex'
BSR Agency
F1 Nieuws

Martin Brundle: 'Vertrek Max Verstappen bij Red Bull is complex'

Martin Brundle: 'Vertrek Max Verstappen bij Red Bull is complex'
BSR Agency

Sky Sports-commentator Martin Brundle heeft bij Sky Sports laten weten dat hij Max Verstappen niet zomaar naar het team van Mercedes ziet vertrekken. Volgens de oud-coureur is de situatie rondom de Nederlander en Red Bull namelijk "heel complex".

Eerder dit seizoen werd de Formule 1-wereld opgeschrikt door het nieuws over een intern onderzoek naar Red Bull-teambaas Christian Horner. De Brit zou zich schuldig hebben gemaakt aan seksueel grensoverschrijdend gedrag richting een vrouwelijke medewerker van Red Bull. Naar verluidt zou het om zijn personal assistant gaan, iemand waar ook Adrian Newey mee heeft gewerkt.

Red Bull-bonje

Horner werd vrijgesproken in het interne onderzoek en daarmee leek de kous af, maar in plaats daarvan heeft het een onderliggend probleem bij Red Bull blootgelegd: de beide kanten van het team willen elkaar namelijk de tent uitwerken.

Aan de ene kant is er kamp-Horner en aan de andere kant kamp-Verstappen. Inmiddels lijkt de situatie ietwat te zijn bedaard, maar nog altijd is er een hoop te doen rondom de hoofdrolspelers in de hele saga.

Verstappen naar Mercedes?

Zo ook rond Verstappen. De Limburger wordt namelijk in verband gebracht met een overstap naar het team van Mercedes. De reden daarvoor zou de interne onrust binnen Red Bull zijn en ook zouden de geruchten over het falende Red Bull-motorproject een rol spelen.

Brundle ziet Verstappen echter niet zomaar naar Mercedes verkassen. "Het is een groter plaatje en het is zeer complex. Volgens Max moet je bij de beslissing om te vertrekken een glazen bol hebben om te weten hoe alle facetten van een team zich zullen ontwikkelen", begint Brundle.

"Ik vraag me af of team-Verstappen de mogelijkheid heeft om eerder te vertrekken als ze onzeker zijn over de toekomst. Aankomend jaar zijn de auto's hetzelfde, dus het lijkt me sterk dat hij een potentieel wereldkampioenschap laat schieten", aldus Brundle.

Volgens Brundle is het dus maar de vraag of Verstappen zomaar onder zijn Red Bull-contract uit kan komen. Daarnaast zou het volgens de Brit ook beter zijn voor Verstappen om pas in 2026 naar Mercedes te verkassen, aangezien hij komend seizoen nog kans maakt op de wereldtitel.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties