F1 Nieuws

Max Verstappen laat van zich horen en reageert op vertrek Adrian Newey

Max Verstappen laat van zich horen en reageert op vertrek Adrian Newey
BSR Agency
F1 Nieuws

Max Verstappen laat van zich horen en reageert op vertrek Adrian Newey

Max Verstappen laat van zich horen en reageert op vertrek Adrian Newey
BSR Agency

Het was voor Max Verstappen een verschrikkelijke mediadag in Miami. De Nederlander wist wat hem te wachten stond, toen op woensdag duidelijk werd dat Adrian Newey officieel ontslag had genomen bij Red Bull Racing en vanaf 2025 vrij is om te gaan en staan waar hij wil. Het verlies van zo'n belangrijke werknemer is voor ieder team natuurlijk een groot gemis, zo ook voor het team van Max Verstappen.

Naast het feit dat Newey aankondigde te vertrekken bij Red Bull, vanwege de aanhoudende vete tussen Red Bull Oostenrijk en Red Bull Thailand, kwamen er de laatste dagen ook berichten voorbij over een mogelijke overstap naar Ferrari voor de meesterontwerper. Hij zou dan vanaf 2025 gaan werken aan de auto's van Charles Leclerc en Lewis Hamilton, de 'aartsrivaal' van Verstappen. Het is natuurlijk niet gek dat Verstappen in Miami naar deze ontwikkelingen werd gevraagd, aangezien dit een grote impact kan gaan hebben op zijn carrière.

Dramatischer dan het lijkt

Allereerst wil Verstappen duidelijk maken dat hij graag had gezien dat Newey was gebleven bij Red Bull Racing. Maar dat de media nu doet alsof het Oostenrijkse team binnen nu en twee jaar helemaal in zal storten, is volgens Verstappen erg overdreven. De impact gaat zeker gevoeld worden, maar is een stuk minder groot dan men van de buitenkant denkt.

"Natuurlijk was Adrian ongelooflijk belangrijk voor het succes dat Red Bull had, maar in de loop der tijd is zijn rol een beetje veranderd. Ik denk dat veel mensen niet begrijpen wat hij eigenlijk deed. Ik zeg niet dat hij niets doet, maar zijn rol is geëvolueerd. Er zijn veel goede mensen in het team gekomen, dat heeft die hele afdeling versterkt", zo begint Verstappen bij Autosport.com.

"Natuurlijk had ik liever gehad dat hij was gebleven, omdat je altijd op zijn ervaring kunt vertrouwen. En als persoon is hij een geweldige kerel om mee te praten en om mee om te gaan. Maar ik heb er ook alle vertrouwen in dat het technische team dat we buiten Adrian hebben heel erg sterk is en dat hebben ze de afgelopen jaren ook laten zien met hoe competitief de auto is. Dus van buitenaf ziet het er heel dramatisch uit, maar als je echt weet wat er binnen het team gebeurt, is het niet zo dramatisch als het lijkt."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties