F1 Nieuws

Max Verstappen laat zich uit over de diskwalificatie van Lewis Hamilton

Max Verstappen laat zich uit over de diskwalificatie van Lewis Hamilton
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Max Verstappen laat zich uit over de diskwalificatie van Lewis Hamilton

Max Verstappen laat zich uit over de diskwalificatie van Lewis Hamilton
Red Bull Content Pool

Volgens Lewis Hamilton hebben meerdere coureurs een diskwalificatie ontlopen, doordat zij niet zijn gecontroleerd door de FIA, na de Grand Prix van de Verenigde Staten. De FIA onderzocht vier auto's na de race in Austin, waarvan er twee illegaal bleken te zijn.

Zowel Charles Leclerc als Lewis Hamilton hadden de bodemplank te ver versleten, waardoor de FIA deze auto's uit de competitie haalde. Hamilton meende dat het wel zo eerlijk was geweest als het bestuursorgaan daarna direct alle auto's onderzocht had, omdat er volgens zijn informatie veel meer coureurs waren die illegaal rondreden in de VS.

"Ik heb vanuit verschillende bronnen gehoord dat er veel meer auto's illegaal waren, maar zij kwamen ermee weg, omdat ze niet werden gecontroleerd. In mijn 16 jaar dat ik hier race, zijn er al veel scenario's geweest waarin iemand wegkomt met een illegale auto en dat moet veranderen."

Lewis Hamilton over zijn diskwalificatie in Austin

Red Bull Racing-coureur Max Verstappen denkt zo het zijne van de diskwalificatie van zijn rivaal. De Nederlander is van mening dat Mercedes en Ferrari niet met opzet de grenzen van de regels opgezocht hebben en laat weten dat het Sprint-format hier volledig schuld aan is.

Volgens Verstappen moeten de teams die de mist in zijn gegaan dan ook niet te hard gestraft worden, omdat de Formule 1 ze deze kant opstuwt, met het doordrukken van de Sprints. Hierdoor moeten de engineers na één training de auto al afstellen voor het hele weekend en dat is vrijwel onmogelijk.

"Natuurlijk denk ik niet dat iemand dat expres doet, maar het komt gewoon nog meer door dit Sprint-format waarin je maar één training hebt waarin je alles probeert te testen. Als je eenmaal in de fout gaat, kun je er niets meer aan doen. Het enige wat je kunt doen is de bandenspanning verhogen, maar dan rijd je rond op ballonnen in plaats van banden", begint Verstappen in Mexico.

"Dat is natuurlijk niet wat we willen. We weten dat het laten zakken van de auto je prestaties oplevert. Maar het is gewoon vanwege dit hele format dat je jezelf in deze positie brengt, want ik denk niet dat iemand in een normaal weekend zo zou rijden."

Schrap de Sprints

Voor Verstappen is er een hele simpele oplossing: stop gewoonweg met de Sprints en de FIA zal een stuk minder werk hebben aan het onderzoeken van de auto's.

"Ik denk dat we het Sprint-weekend gewoon moeten schrappen. Dan kan iedereen zijn auto normaal afstellen. Het zou niet gebeurd zijn als we een normaal raceweekend hadden gehad. Dit soort dingen gebeuren alleen als je een Sprint-weekend hebt, waarin alles zo gehaast is tussen VT1 en de kwalificatie."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties