F1 Nieuws

Max Verstappen noemt twee redenen waarom GP Miami een grote uitdaging wordt

Max Verstappen noemt twee redenen waarom GP Miami een grote uitdaging wordt
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Max Verstappen noemt twee redenen waarom GP Miami een grote uitdaging wordt

Max Verstappen noemt twee redenen waarom GP Miami een grote uitdaging wordt
Red Bull Content Pool

Dit weekend staat de Grand Prix van Miami op de planning, waar Max Verstappen zijn vijfde zege van het seizoen hoopt te scoren. In het eerste weekend zonder Adrian Newey, die per direct zijn taken bij Red Bull Racing heeft neergelegd, wordt het spannend om te zien of het team daar gelijk wat van gaat merken.

Volgens insiders binnen Red Bull Racing was de rol van Newey de laatste jaren al een stuk minder prominent dan men aan de buitenkant zou verwachten, maar de verwachting is dat het Oostenrijkse team alsnog een flinke klap gaat krijgen na het vertrek van de meesterontwerper. Alleen al het idee dat er ontzettend veel kennis naar een ander team getransfereerd wordt - hoogstwaarschijnlijk Ferrari - zal voor veel medewerkers van Red Bull mentaal een tik zijn.

Echter hebben ze bij het team uit Milton Keynes niet lang om stil te staan bij de gebeurtenissen van deze week. Red Bull moet gefocust zijn op het raceweekend in Miami, aangezien het al knap lastig wordt om daar foutloos te opereren. Dat meldt Max Verstappen aan zijn team. De Nederlander laat weten dat de Grand Prix van Miami één van de circuits is die het meest uitdagend is voor de coureurs.

"Miami is altijd een van de meest fysieke circuits, vooral door de hitte en vochtigheid, maar we kijken uit naar de uitdaging die dit weekend brengt. Het is een interessant circuit met een echte mix van bochten en lange rechte stukken, dus het is belangrijk om tijdens het weekend zoveel mogelijk te leren van de auto", begint Verstappen. Dat 'leren' van de RB20 zal nog een dingetje worden, aangezien men een Sprint georganiseerd heeft in Miami, waardoor er maar één vrije training gehouden wordt.

"Het circuit is goed om op te racen, met een aantal hogesnelheidssecties, dus dat maakt het interessanter omdat dit de tweede Sprintrace op rij is."

Fans in Miami

Vorig jaar kende Max Verstappen een mindere tijd tijdens de podiumceremonie, aangezien er Red Bull-'fans' het nodig vonden om hem uit te fluiten na de race. De Mexicaanse fans van Sergio Pérez zijn ieder jaar massaal aanwezig op het stratencircuit in Miami en Verstappen is duidelijk geen favoriet van die supportersgroep. Maar Verstappen laat zich daar niet door uit het veld slaan en laat weten dat hij juist altijd geniet van de fans in het zuidelijke deel van Florida.

"Het is altijd een druk weekend op en naast de baan voor het team, en we hebben een aantal goede herinneringen aan dit circuit; Miami stelt niet teleur in het creëren van een leuke en spannende sfeer voor de fans."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties