F1 Nieuws

Max Verstappen teneergeslagen: 'Het is veel erger dan verwacht'

Max Verstappen teneergeslagen: 'Het is veel erger dan verwacht'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Max Verstappen teneergeslagen: 'Het is veel erger dan verwacht'

Max Verstappen teneergeslagen: 'Het is veel erger dan verwacht'
Red Bull Content Pool

Red Bull Racing zit er in Singapore een stuk minder goed bij dan tijdens iedere andere race dit seizoen. De RB19 lijkt zich totaal niet thuis te voelen op het Marina Bay Street Circuit, wat van tevoren ook gedeeltelijk werd verwacht door Red Bull. Maar dat het zó slecht zou zijn...

Tijdens de eerste vrije training stond Max Verstappen nog op de derde plaats, vlak achter beiden Ferrari's, maar de balans in de auto was ver te zoeken. Hij had gehoopt dat Red Bull voor de tweede vrije training de oplossing had gevonden, maar verre van dat was waar.

In VT2 ging het nóg slechter dan in de eerste training en kwamen beiden Red Bulls niet verder dan een zevende en achtste plek. Vooral Verstappen had het erg zwaar, waarbij hij zowel in de kwalificatie- als racerun werd verslagen door teamgenoot Sergio Pérez.

Tegenover F1TV laat de Nederlander dan ook weten dat de RB19 een stuk slechter gaat dan ze hadden verwacht in Milton Keynes en dat is een slecht vooruitzicht voor zondag, waar Verstappen zijn elfde zege op rij wil pakken.

"Het is veel erger dan verwacht. Ik heb gewoon veel moeite met de balans van de auto. We hebben wat dingen geprobeerd in VT2, sommige werkten, sommige niet. We hebben de auto nooit aan de gang gekregen, dus we moeten dat uit zien te vogelen", begon Verstappen.

"Er zijn gewoon een paar dingen die we niet begrijpen en daar moeten we naar gaan kijken. Ik ga mijn best doen om het te verbeteren, maar het gat is erg groot. Ferrari is hier erg snel, maar wij zijn ook gewoon veel slechter dan we hadden verwacht", klinkt de Limburger niet hoopvol.

Ook Pérez heeft moeite

Niet alleen Max Verstappen wist niet de ideale balans te vinden in de RB19. Ook bij Sergio Pérez bleef er een nare nasmaak achter na de eerste twee trainingssessies en de Mexicaan erkent dat ook hij veel moeite had met de auto.

"We lijken veel last te hebben met de achterkant van de auto, zeker in VT2. Er is genoeg om naar te kijken en hopelijk kunnen we de best mogelijke balans vinden, omdat we weten dat kwalificatie hier erg belangrijk is. We hadden wel verwacht dat Ferrari hier snel zou zijn, maar het gat naar ons is gewoon te groot."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties