F1 Nieuws

'Mercedes-sponsor wil historische race Max Verstappen terughalen naar F1-kalender'

'Mercedes-sponsor wil historische race Max Verstappen terughalen naar F1-kalender'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

'Mercedes-sponsor wil historische race Max Verstappen terughalen naar F1-kalender'

'Mercedes-sponsor wil historische race Max Verstappen terughalen naar F1-kalender'
Red Bull Content Pool

Mercedes-hoofdsponsor Petronas, ook bekend als Petroliam Nasional, wil ervoor zorgen dat er in 2026 weer een Formule 1-race in Maleisië wordt verreden op het Sepang International Circuit. De laatste race werd in 2017 verreden op het legendarische circuit.

Maleisië was het strijdtoneel van de Formule 1 tussen 1999 en 2017. De race stond bekend als een spectaculaire, onder meer vanwege de uiterst wisselvallige weersomstandigheden. Ook de lay-out van de baan was en is nog steeds uiterst geliefd onder Formule 1-fans.

Na de 2017-editie van de race zou er echter geen hernieuwing van het contract met de Formule 1 komen. Dat kwam mede doordat de organisatie van het circuit geen heil meer zag in het organiseren van een Formule 1-race. De kaartverkoop zou namelijk minder lopen en ook waren de kosten voor het organiseren van een Formule 1-raceweekend te hoog.

Sindsdien organiseert het Sepang International Circuit onder meer de MotoGP, het Aziatische Lamborghini Super Trofeo-kampioenschap, het GT World Challenge Asia-kampioenschap en de Aziatische Porsche Carrera Cup.

Maleisië keert terug?

Vanaf 2026 keert de Formule 1-karavaan echter mogelijk terug naar het Sepang International Circuit. Dat weet Reuters te melden. Tijdens een bijeenkomst van Petronas zou de president van het oliebedrijf, Tengku Muhammad Taufik Tengku Aziz, namelijk hebben laten weten dat hij de Formule 1 maar wat graag wil terughalen naar Maleisië.

Vanwege de grote financiële backing die Petronas zou kunnen bieden aan de circuitorganisatie, is de mogelijkheid reëel dat er weer een Grand Prix van Maleisië op de Formule 1-kalender komt. Echter, afgelopen jaar liet de Maleisische minister van Sport, Hannah Yeoh, weten dat de Formule 1 een enorm duur project is.

"Het is te duur. Als we een Formule 1-race hadden kunnen organiseren, dan hadden we dat natuurlijk allang gedaan. Voor nu is het echter niet mogelijk", aldus Yeoh. Het zal dus afwachten worden. Max Verstappen won de laatste race in Maleisië. Het was de tweede Formule 1-overwinning van de Nederlander.

Gratis F1TV Pro bij Viaplay

Goedkoper gaat het niet worden: Sluit hier je Viaplay abonnement af. En krijg er Gratis F1TV Pro bij. Dit mag je niet missen! (ad).

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties