F1 Nieuws

OFFICIEEL: Daniel Ricciardo vervangt Nyck de Vries bij AlphaTauri

OFFICIEEL: Daniel Ricciardo vervangt Nyck de Vries bij AlphaTauri
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

OFFICIEEL: Daniel Ricciardo vervangt Nyck de Vries bij AlphaTauri

OFFICIEEL: Daniel Ricciardo vervangt Nyck de Vries bij AlphaTauri
Red Bull Content Pool

De kogel is door de kerk: Nyck de Vries verlaat AlphaTauri na 10 races in de Formule 1. De Nederlander stond al een tijd onder druk binnen het Italiaanse team en Helmut Marko heeft besloten om hem vroegtijdig te vervangen.

Er waren meerdere redenen om De Vries te vervangen bij AlphaTauri. Zijn eigen prestaties waren niet goed genoeg, maar vooral het feit dat Sergio Pérez zo tegenvalt bij Red Bull Racing heeft ervoor gezorgd dat zijn ontslag zo vroeg in het seizoen plaatsvond.

Omdat Pérez al maanden sukkelt met zijn vorm wil Red Bull Daniel Ricciardo in de AlphaTauri naast Yuki Tsunoda plaatsen. Ook hier zijn meerdere redenen voor, maar de belangrijkste is om druk te zetten op Pérez. Als Ricciardo in de komende twaalf races bewijst dat hij nog altijd het niveau kan aantikken dat hij had toen hij Red Bull verliet, is de kans aanwezig dat hij in 2024 weer naast Max Verstappen rijdt.

Vertrek officieel gemaakt

Inmiddels is het vertrek van Nyck de Vries - en daarmee de aanstelling van Daniel Ricciardo - officieel gemaakt door AlphaTauri. Op de website van het team uit Faenza laat teambaas Franz Tost weten dat hij Nyck bedankt voor zijn tijd bij AlphaTauri, maar dat hij vooral erg uitkijkt om weer samen te werken met Ricciardo [in 2012 en 2013 reed hij voor Toro Rosso, nu AlphaTauri].

"Ik ben verheugd om Daniel weer te verwelkomen in ons team. Er bestaat geen twijfel over zijn rijvaardigheden en hij kent veel van ons al, dus zijn integratie zal makkelijk en snel zijn. Het team zal ook profiteren van zijn ervaring, aangezien hij een achtvoudig Grand Prix-winnaar is", begint Tost over de aanstelling van Ricciardo.

Over Nyck had de Oostenrijker nog wat mooie woorden over: "Ik wil Nyck bedanken voor zijn waardevolle bijdrage in zijn tijd bij AlphaTauri en ik wens hem het beste voor de toekomst."

Ricciardo is enthousiast

Niet alleen Franz Tost is blij met de terugkeer van Ricciardo. Ook de Australiër is verheugd om weer aan de slag te gaan bij AlphaTauri.

"Ik ben enthousiast om weer van start te gaan in de Red Bull-familie", liet Ricciardo in een korte reactie weten. De Australiër stapt vanaf de Grand Prix van Hongarije in bij het Italiaanse team.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties