F1 Nieuws

Olav Mol ziet FIA als schuldige voor optocht in Monaco: 'Dat vind ik fout'

Olav Mol ziet FIA als schuldige voor optocht in Monaco: 'Dat vind ik fout'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Olav Mol ziet FIA als schuldige voor optocht in Monaco: 'Dat vind ik fout'

Olav Mol ziet FIA als schuldige voor optocht in Monaco: 'Dat vind ik fout'
Red Bull Content Pool

Volgens Olav Mol is de FIA schuldig aan het feit dat de Grand Prix van Monaco een saaie optocht is geworden. De gehele top tien is geëindigd op de plek waar ze begonnen zijn en ook buiten de eerste tien plekken gebeurde er op het asfalt - na die chaotische eerste ronde - niet bijster veel. In het Ziggo Sport Race Café laat Mol weten dat de FIA volgens hem een aandeel heeft in deze optocht.

Alleen in de eerste ronde vond er wat spektakel plaats op het circuit in Monaco. Sergio Pérez, Kevin Magnussen en Nico Hülkenberg gingen er hard vanaf door een crash bij het uitkomen van de eerste bocht, Carlos Sainz en Oscar Piastri raakten elkaar, waardoor Sainz terugviel naar de laatste positie en in de negende bocht beukte Esteban Ocon vol in op zijn Alpine-teamgenoot, Pierre Gasly.

De openingsronde beloofde veel goeds voor de Grand Prix van Monaco, maar al snel werd het een saaie optocht. Door de megacrash van Sergio Pérez moest er met de rode vlag gezwaaid worden, waardoor coureurs een 'gratis' pitstop konden maken in de pitstraat. Omdat de banden op Monaco eigenlijk niet verslijten, konden ze na deze pitstop de rest van de race uitrijden op dezelfde band. Dit zorgde ervoor dat ieder beetje strategie werd weggenomen en dat we rondenlang hebben gekeken naar een optocht.

Olav Mol haalt uit naar FIA

Formule 1-commentator Olav Mol is van mening dat de FIA een rol heeft gespeeld in het creëeren van een saaie race. De Bloemendaler is nooit fan geweest van het feit dat coureurs hun banden mogen wisselen onder een rode vlag-periode. Volgens Mol is dat een grote fout van de FIA en is dat alleen geïntroduceerd omdat teams ze hebben overtuigd dat dat beter is voor de veiligheid van de coureurs. Als de FIA het woord veiligheid hoort, schieten ze in de paniekmodus, meent Mol.

"Ik vind het fout dat je onder een rode vlag alles mag vernieuwen. We hebben zelfs gezien dat ze achtervleugels vervingen. Ik vind het lastig dat dat allemaal zomaar mag. Zodra je het woord 'gevaar' bij de FIA gebruikt, zeggen ze: 'Oh dat moeten we dan maar niet meer zo doen'", begint Mol.

De Ziggo Sport-commentator heeft zich dan ook op zitten vreten voor zijn scherm, tijdens de gehele race in Monaco. Dat de gehele top tien op dezelfde plek eindigde als waar het van start ging, is voor Mol onbegrijpelijk: "Het is nog nooit zo erg geweest als dit. De top tien is in dezelfde volgorde geëindigd. Dat is nog nooit gebeurd. Het kwam weleens voor dat de eerste zes coureurs op dezelfde plek eindigden, maar de top tien is nog nooit gebeurd", aldus Mol.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties