F1 Nieuws

Ralf Schumacher haalt uit naar Helmut Marko: 'Hij heeft een probleem'

Ralf Schumacher haalt uit naar Helmut Marko: 'Hij heeft een probleem'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Ralf Schumacher haalt uit naar Helmut Marko: 'Hij heeft een probleem'

Ralf Schumacher haalt uit naar Helmut Marko: 'Hij heeft een probleem'
Red Bull Content Pool

Oud-coureur Ralf Schumacher zegt dat Red Bull-topman Helmut Marko de aanstelling van Mick Schumacher als AlphaTauri-coureur met opzet heeft tegengehouden. Schumacher is namelijk van mening dat zijn neefje alles in huis had om de coureur naast Yuki Tsunoda te worden.

Toen Pierre Gasly zijn vertrek naar Alpine aankondigde, moest het team van AlphaTauri op zoek naar een vervanger. Verschillende namen deden de ronde, maar uiteindelijk koos Marko voor Mercedes-reservecoureur Nyck de Vries. De Nederlander was ingevallen bij Williams in Monza en scoorde bij zijn Formule 1-debuut gelijk punten. Dat deed De Vries zonder een echte voorbereiding te hebben gehad. Het was dan ook niet gek dat Marko uiteindelijk voor de Fries koos als de vervanger van Gasly.

Probleem met familie Schumacher

Toch was er ook een andere kanshebber voor het tweede AlphaTauri-zitje, zo laat Schumacher optekenen in gesprek met Formel1.de. Volgens Schumacher wilde AlphaTauri-teambaas Franz Tost namelijk graag dat Mick Schumacher bij zijn team kwam rijden.

Marko stak daar echter een stokje voor, omdat hij volgens Schumacher een probleem heeft met de familie Schumacher. "Helmut heeft een probleem met de familie Schumacher en ook met Nyck de Vries. Ik kan anders niet verklaren waardoor zijn transfer momenteel niet goed uitpakt." Daarnaast stelt Schumacher dat de Formule 1-ervaring van zijn neefje van grote waarde had kunnen zijn voor het B-team van Red Bull.

Verrassende houding

De Vries heeft het momenteel zwaar bij AlphaTauri, maar toch is Schumacher van mening dat de kritiek die Marko heeft op de Nederlander bijzonder is. De Vries is - ondanks zijn leeftijd - immers nog een rookie in de Formule 1. "Het is voor mij een flinke verrassing dat juist Marko onrust creëert rondom de toekomst van De Vries."

Maar waar doelt Schumacher precies op? Marko sprak onlangs over de prestaties van De Vries en daarbij stelde de Oostenrijker dat De Vries een 'gele kaart' heeft gekregen en dus serieus beter moet gaan presteren als hij zijn zitje bij AlphaTauri wil behouden.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties