F1 Nieuws

'Red Bull komt Christian Horner tegemoet en geeft aanklaagster flinke zag geld mee'

'Red Bull komt Christian Horner tegemoet en geeft aanklaagster flinke zag geld mee'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

'Red Bull komt Christian Horner tegemoet en geeft aanklaagster flinke zag geld mee'

'Red Bull komt Christian Horner tegemoet en geeft aanklaagster flinke zag geld mee'
Red Bull Content Pool

De zaak tussen Christian Horner en zijn aanklaagster lijkt definitief te zijn afgerond. Dat weet RTL zaterdagmiddag te melden. Volgens bronnen van de Duitse zender heeft de CEO en teambaas van Red Bull Racing een fiks bedrag overgemaakt naar de vrouw die Horner beschuldigde van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Red Bull GmbH zou daar ook een bedrag aan toegevoegd hebben, zodat de zaak met zekerheid afgesloten kon worden.

In december meldde een medewerkster van het Oostenrijkse raceteam zich op het hoofdkantoor van Red Bull GmbH in Fuschl am See, met de beschuldiging dat Horner haar over langere tijd seksueel getinte berichten had gestuurd. Inmiddels wordt meer en meer duidelijk over de situatie, mede door 'een lek' binnen Red Bull Racing. Horner verdenkt Helmut Marko ervan dat hij de informatie doorspeelt naar de media en wil de topadviseur nu uit het team werken, wat ook gevolgen kan hebben voor de toekomst van Max Verstappen.

Maar waar Horner lange tijd onder druk stond wegens het onderzoek naar zijn functioneren, lijkt dat nu officieel afgelopen te zijn. Het Duitse RTL weet meerdere details over de hele zaak, waarbij ze kunnen onthullen welke functie de betreffende vrouw bekleedde. De zender, dat jarenlang de uitzendrechten voor de Formule 1 had, laat weten dat het gaat om de persoonlijke assistente van Horner. De Brit zou een jarenlange affaire gehad hebben met zijn aanklaagster.

Tijdens die affaire zou hij ongepaste berichten gestuurd hebben, welke deze vrouw aan het management van Red Bull heeft overhandigd. Horner probeerde haar eerder al een bedrag van 670.000 euro te betalen, om de zaak te schikken, waar zij toen niet mee akkoord ging. Maar inmiddels zou ze wel een geldbedrag vanuit Horner geaccepteerd hebben om de zaak af te ronden. Daarbij weet het Duitse medium te melden dat ook Red Bull mee betaald heeft.

"Volgens informatie van RTL zou hij [Horner, red.] haar een ontslagvergoeding van 700.000 euro hebben betaald. Red Bull zou het bedrag hebben verhoogd naar een miljoen. De beëindiging en de mega betaling zijn niet officieel bevestigd - Red Bull heeft tot nu toe een verzoek van RTL onbeantwoord gelaten. Maar het betekent wel dat de zaak definitief van tafel is", aldus RTL.

Werkneemster mag niet meer bij Horner komen

Met deze afspraak - en betaling - heeft Horner ervoor gezorgd dat de assistente niet meer in de buurt mag komen van de CEO en teambaas van Red Bull Racing. Volgens RTL zou dit vooral een eis zijn vanuit Geri Horner, de vrouw van Christian Horner. Zij zijn sinds 2015 samen en hebben in 2017 samen een kind gekregen.

Inmiddels is deze werkneemster ook geschorst door Red Bull, waardoor haar tijd bij het team voorbij lijkt te zijn.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties