F1 Nieuws

Sergio Pérez onthult reden voor 'zware' straf: 'Het team vertelde me dat ik niet mocht gaan'

Sergio Pérez onthult reden voor 'zware' straf: 'Het team vertelde me dat ik niet mocht gaan'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Sergio Pérez onthult reden voor 'zware' straf: 'Het team vertelde me dat ik niet mocht gaan'

Sergio Pérez onthult reden voor 'zware' straf: 'Het team vertelde me dat ik niet mocht gaan'
Red Bull Content Pool

Sergio Pérez ontving tijdens de Grand Prix van Saoedi-Arabië een vijf seconden tijdstraf en kreeg daarbij ook nog een strafpunt op zijn racelicentie. De Mexicaan staat inmiddels op acht strafpunten en deze zullen de komende vijftien races niet verdwijnen, waardoor hij op zijn tellen zal moeten passen. Bij twaalf strafpunten in één jaar wordt een coureur namelijk geschorst.

Als Sergio Pérez in de komende vijftien races nog vier strafpunten bij elkaar weet te rijden, zal hij één race vanaf de zijlijn toe moeten kijken. Dat zou verwoestend zijn voor de titelkansen van de Red Bull Racing-coureur, waardoor hij er alles aan zal doen om dat te voorkomen. In Saoedi-Arabië lukte het hem niet om 'schoon' te blijven en hij werd dan ook bestraft door de stewards, na een incident in de pitstraat.

Checo verliet zijn pitbox na een pitstop en daardoor moest Fernando Alonso vol in de ankers. Normaliter is dit een fout van het team, omdat zij de coureurs akkoord geven dat ze mogen vertrekken, maar ditmaal was Pérez zelf de boosdoener. Red Bull had nog geen groen licht gegeven, maar hij vertrok alsnog met zijn RB20, wat ervoor zorgde dat Alonso op werd gehouden. Dit resulteerde in een vijf seconden straf en één strafpunt en dat was volgens Pérez helemaal terecht.

Na de race laat de teamgenoot van Max Verstappen weten dat zijn team geen blaam treft. Hijzelf is degene die ervoor heeft gezorgd dat hij in de problemen kwam in Jeddah: "Dat ik mijn pitbox verliet was mijn fout, want het team had me gezegd dat ik nog niet mocht gaan. Maar ik keek naar rechts en er was niemand toen ik keek, waardoor ik vertrok", begint Checo.

"Ik denk dat de straf terecht was en dat heeft onze race behoorlijk gecompromitteerd. Je bent je zeker een beetje bewust van wat er om je heen gebeurt en toen ik in de spiegel keek, was er niemand. Soms is het team iets langzamer dan jij in de auto. Maar deze keer was het andersom. Mijn fout daarin, maar gelukkig veranderde het niets aan de race."

Helmut Marko ondanks fout trots op Pérez

Ondanks de straf voor Sergio Pérez is Helmut Marko tevreden over de race van zijn coureur. Waar hij in Bahrein nog 22 seconden achterstand had op zijn teamgenoot, was dat nu maar dertien seconden, waarvan vijf seconden aan tijdstraf. Dat betekent dat het verschil met Max Verstappen een stuk geslonken is.

"Het was een goede race van Pérez, hij haalde Leclerc relatief snel in en creëerde daarna een gat van vijf seconden. Daarna reed hij eigenlijk dezelfde rondetijden als Max, dus we zijn erg tevreden", aldus de Red Bull-adviseur.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties