F1 Nieuws

Ted Kravitz: 'FIA grijpt in nadat Red Bull gebruik maakt van maas in de wet'

Ted Kravitz: 'FIA grijpt in nadat Red Bull gebruik maakt van maas in de wet'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Ted Kravitz: 'FIA grijpt in nadat Red Bull gebruik maakt van maas in de wet'

Ted Kravitz: 'FIA grijpt in nadat Red Bull gebruik maakt van maas in de wet'
Red Bull Content Pool

Sky Sports-analist Ted Kravitz heeft laten weten dat de FIA de 'herstart' van Sergio Pérez voor deze keer door de vingers ziet, maar dat dergelijke acties in de toekomst niet zullen worden getolereerd.

Op het circuit van Suzuka maakte Pérez een dramarace mee. De Mexicaan begon de race vanaf P5, maar viel al snel terug nadat hij door schade aan zijn voorvleugel naar de pitstraat moest voor een nieuwe neus. Vanaf daar begon de Mexicaan aan een inhaalrace, maar bij een 'inhaalactie' aan het adres van Haas-coureur Kevin Magnussen dook Pérez in een gat dat er niet was.

Hierdoor liep hij opnieuw schade op aan zijn voorvleugel en moest Pérez voor de tweede keer in dertien rondes naar binnen voor een nieuwe neus. Na zijn pitstop besloot Red Bull de wagen van Pérez naar binnen te roepen en kwam er een 'DNF' achter de naam van de Mexicaan te staan.

Tweede leven

De DNF van Pérez leek definitief, aangezien de Mexicaan al uit zijn bolide was gestapt. Niets bleek echter minder waar, want de man uit Guadelajara was 25 rondes na zijn (eerste) uitvalbeurt te zien in zijn bolide. Met racehelm en -overall zat Pérez klaar om naar buiten te rijden.

Maar waarom zat Pérez in zijn auto terwijl hij al 25 rondes achter lag op de leider in de wedstrijd? Dat werd veroorzaakt door het feit dat de Mexicaan een vijf seconden tijdstraf kreeg van de FIA voor de aanvaring met Magnussen. Mocht Pérez deze penalty niet tijdens de Grand Prix van Japan achter zijn naam krijgen, dan zou de penalty worden doorgeschoven naar Qatar en resulteren in een gridstraf.

Om dat voor te zijn, besloot Red Bull om Pérez voor een tweede keer naar buiten te sturen. Daarbij reed Pérez drie rondes: een outlap, een normale ronde met een pitstop (met de vijf seconden tijdstraf erbij) en een inlap. Na deze drie rondes reed de Mexixaan weer naar binnen en had hij zijn straf 'ontlopen'.

Maas in de wet?

Hoewel de actie van Red Bull gedurende de race voor veel vraagtekens zorgde, was het volgens Red Bull compleet binnen de wet. Er was immers navraag gedaan bij de FIA over de legaliteit van de actie. Volgens Sky Sports-pitreporter Kravitz bevond Red Bull zich echter in grijs gebied.

Volgens de Brit heeft de FIA de actie van Red Bull namelijk voor deze keer door de vingers gezien, maar voor de toekomst zal een dergelijke 'herstart' niet meer toegestaan zijn.

Echter, de beweringen van Kravitz zijn volgens The Mirror-journalist Daniel Moxon niet waar. De FIA zou namelijk op de hoogte zijn van een dergelijke 'maas in de wet', maar zou deze niet willen 'sluiten' voor de toekomst.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties