F1 Nieuws

Toto Wolff baalt van zijn eigen opmerkingen over mogelijke opvolger Lewis Hamilton

Toto Wolff baalt van zijn eigen opmerkingen over mogelijke opvolger Lewis Hamilton
DPPI/BSR Agency
F1 Nieuws

Toto Wolff baalt van zijn eigen opmerkingen over mogelijke opvolger Lewis Hamilton

Toto Wolff baalt van zijn eigen opmerkingen over mogelijke opvolger Lewis Hamilton
DPPI/BSR Agency

Mercedes-baas Toto Wolff heeft toegegeven dat hij wellicht te veel druk op de schouders van Andrea Kimi Antonelli legt. De pas 17-jarige coureur neemt dit jaar deel aan het Formule 2-kampioenschap, maar wordt door velen al gezien als de opvolger van Lewis Hamilton bij Mercedes.

Antonelli maakt al jaren furore in de juniorenklassen van de autosport en Karun Chandhok, voormalig F1-coureur en tegenwoordig analist bij Sky Sports, liet onlangs op X weten dat F3-ingenieurs Antonelli zien als 'het grootste talent sinds Max Verstappen'. Verstappen was in 2014 actief in de F3 en liet daar zien dat hij van uitzonderlijke klasse was, maar tijdens een privé test in een F3-bolide heeft ook Antonelli indruk gemaakt.

De Italiaan mocht zelfs de hele F3-klasse overslaan van Mercedes en direct plaatsnemen in een F2-auto, omdat ze zoveel vertrouwen hebben in het jonge talent. De afgelopen weken is zijn naam veelvuldig naar voren gekomen als vervanger van Lewis Hamilton, die volgend jaar de overstap maakt naar Ferrari. Ook Toto Wolff heeft Antonelli een aantal keer genoemd in de media en daar heeft de Mercedes-baas nu spijt van.

Tegenover F1.com laat Wolff weten dat hij schuldig is aan het 'ophypen' van Antonelli, waardoor er een immense druk op de schouders van de 17-jarige jongen komt te staan. Volgens Wolff moet dat niet de bedoeling zijn, omdat de Italiaan de kans moet krijgen om zich in alle rust te kunnen ontwikkelen.

"Ik ben waarschijnlijk schuldig omdat ik te veel over Kimi [Antonelli] heb gepraat, want hij is pas 17, hij slaat de F3 over en zit gelijk in de F2. Hij moet leren, hij moet meer, laten we zeggen, in de schaduw staan om zich te kunnen ontwikkelen. Zodat hij kan begrijpen wat hij moet doen en of hij in de Formule 1 komt als alles volgens plan verloopt, maar ik weet niet of dat volgend jaar is en of dat bij ons is of bij iemand anders", laat Wolff weten.

Verstappen naar Mercedes?

Dat Wolff nog niet weet of Antonelli bij Mercedes rijdt in 2025, als hij wel de stap naar de F1 maakt, komt vanwege de mogelijke transfer van Max Verstappen. Er lijkt nog altijd sprake te zijn van een ruzie tussen de familie Verstappen en Red Bull Racing-teambaas Christian Horner, wat Verstappen richting Mercedes zou kunnen doen vertrekken.

Wolff heeft al aangegeven dat er alles aan wil doen om Verstappen naar het Duitse team te halen en volgens verschillende media heeft Wolff al een overeenkomst met Williams over het plaatsen van Antonelli. Als het Wolff lukt om Verstappen naar Mercedes te halen, mag Williams Antonelli een aantal jaar 'lenen'.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties