F1 Nieuws

Toto Wolff maakt aanpak voor 2024 duidelijk: 'Niet zeuren'

Toto Wolff maakt aanpak voor 2024 duidelijk: 'Niet zeuren'
BSR Agency
F1 Nieuws

Toto Wolff maakt aanpak voor 2024 duidelijk: 'Niet zeuren'

Toto Wolff maakt aanpak voor 2024 duidelijk: 'Niet zeuren'
BSR Agency

Het is voor Toto Wolff duidelijk dat Mercedes in 2024 beter moet gaan presteren. Dit seizoen lijkt het Duitse team het jaar af te gaan sluiten zonder overwinning, wat in de laatste tien jaar niet meer is voorgekomen. Zoiets mag volgend jaar niet meer gebeuren.

Lewis Hamilton en George Russell hebben al twee seizoenen te maken met een auto die niet op het niveau opereert wat Mercedes nastreeft en dat moet veranderen. In 2024 zal het Duitse team een compleet nieuw chassis introduceren, waarmee het hoopt Red Bull Racing aan te vallen.

Dat is ook wat Mercedes verplicht is aan haar fanbase. De renstal uit Brackley wist in 2020 voor het laatst een kampioenschap voor coureurs te winnen en ze willen niets liever dan keihard terugslaan. Dat willen ze doen door een betere auto te bouwen, niet door Red Bull Racing te laten afstoppen door een regelwijziging.

"We hebben toegewijde Mercedes-fans en het is nu aan ons om terug te slaan", begint Wolff bij CNBC. "We kunnen niet gaan zeuren, omdat we één van de teams zijn die slechts tweede staat. We moeten zorgen dat we een betere auto leveren en daarmee onze prestaties verhogen, zodat we ze kunnen verslaan."

"Natuurlijk zou het voor ons en de toeschouwers en fans beter zijn als de teams dichter bij elkaar zitten en de races een stuk closer zijn, maar het is aan ons om dat te bewerkstelligen."

Vertrouwen in 2024-auto

Voor Wolff is het dus duidelijk dat de W15 een stuk beter moet presteren dan de W14 en in Brazilië liet hij weten dat Mercedes zeker wist dat ze de juiste beslissing hadden genomen om een nieuw concept te introduceren. Maar nu is de Oostenrijker ineens een stuk minder zelfverzekerd.

"Ik heb in mijn hele leven nog nooit ergens veel vertrouwen in gehad. Ik ben iemand die in alles het glas half leeg ziet. Maar we zijn goed op weg voor volgend seizoen en we hebben ons concept van de afgelopen twee seizoenen helemaal omgegooid, omdat deze niet naar behoren presteerde", gaat hij verder.

"We moeten alles geven en zorgen dat de auto zo goed mogelijk ontwikkelt wordt. Als we de coureurs een auto geven waar ze zich comfortabel in voelen, kunnen we volgend jaar aanvallen."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties