F1 Nieuws

Toto Wolff noemt het pijnlijkste aan het 'verraden' worden door Lewis Hamilton

Toto Wolff noemt het pijnlijkste aan het 'verraden' worden door Lewis Hamilton
Xavi Bonilla / DPPI
F1 Nieuws

Toto Wolff noemt het pijnlijkste aan het 'verraden' worden door Lewis Hamilton

Toto Wolff noemt het pijnlijkste aan het 'verraden' worden door Lewis Hamilton
Xavi Bonilla / DPPI

Lewis Hamilton heeft besloten om Mercedes te verlaten en zich in 2025 aan te sluiten bij Ferrari, één van de grootste concurrenten van het Duitse team. Twaalf jaar lang heeft Hamilton zich ingezet voor Mercedes - en grote successen behaald - maar de samenwerking houdt na dit seizoen op. Aan het begin van 2024 kreeg Wolff dat te horen vanuit zijn goede vriend.

Naast collega's zijn Wolff en Hamilton namelijk ook vrienden geworden door hun tijd bij het team in Brackley, waar Wolff sinds 2014 mede-eigenaar van is. Maar die vriendschap heeft wel een deuk opgelopen dit jaar, toen Hamilton bekend maakte dat hij de samenwerking zou gaan beëindigen. Eerder dit seizoen liet Wolff al weten dat hij zich 'verraden' voelde door de zevenvoudig wereldkampioen, omdat hij eerder de belofte kreeg dat Hamilton bij Mercedes zou blijven.

"Hij zei dat hij zou blijven en besloot toen te gaan. Maar mensen veranderen van gedachten en de omstandigheden veranderen en dat moet je respecteren. De mening van vandaag kan morgen anders zijn en ik voel geen wrok", zei Wolff in mei van dit jaar.

Nu, twee maanden na dat interview, heeft Wolff wat langer de tijd gehad om alles te kunnen laten bezinken en is hij al volop bezig om de line-up voor volgend seizoen samen te stellen. De kans is groot dat hij of Max Verstappen of Kimi Antonelli in de Mercedes zet, waardoor zijn blik alweer helemaal op de toekomst gericht is, maar bij Crash.net laat Wolff zich nog één keer uit over het moment dat hij van Hamilton te horen kreeg dat hun wegen zouden gaan scheiden.

De Oostenrijker laat daarbij ook weten wat voor hem het pijnlijkste aan dat hele gesprek was. Volgens Wolff was dat het feit dat alles heel snel naar buiten gebracht moest worden, omdat het verhaal al lekte vanuit Ferrari. Dat betekende dat de aandeelhouders en dergelijke last minute pas ingelicht konden worden.

"Wat zo pijnlijk was, was dat ik geen tijd had om te reageren. Ik zei 'oké, hoe gaan we dit aankondigen? Het was namelijk duidelijk dat het van Ferrari lekte. Ik had niet genoeg tijd om onze sponsors en aandeelhouders te bellen om uit te leggen wat er aan de hand was", begint Wolff. De Mercedes-baas koestert overigens nog altijd geen wrok richting zijn coureur: "Als ik in zijn schoenen zou staan, wat zou ik dan doen? Hij zit in de laatste fase van zijn carrière, het ging niet goed met het team, iedereen wil een rode overall dragen... Waarschijnlijk waren de financiële voorwaarden ook positief. Dus ik kan me voorstellen waarom hij dat doet. Ik heb er vrede mee, onze relatie gaat veel dieper."

"Twaalf jaar lang waren we vrienden en bondgenoten, en broeders in de strijd. Hij zal een concurrent zijn in de auto, maar we zijn niet gescheiden als vrienden."

Hamilton een concurrent

Nu Hamilton naar Ferrari vertrekt zal hij in 2025 hoogstwaarschijnlijk strijden tegen Mercedes. Wolff geeft aan dat hij Lewis nog altijd als een vriend zit, dus zou je verwachten dat hij Hamilton al het succes in de wereld gunt. Maar zo ver wil de Oostenrijker dan ook niet gaan. Hij hoopt dat Hamilton gelukkig wordt bij Ferrari, maar niet al te succesvol: "Ik heb veel liever dat we winnen! Dit is wat we kunnen beïnvloeden. Ik wens hem alleen het beste - maar achter ons."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties