F1 Nieuws

Toto Wolff wil werkwijze binnen Mercedes analyseren: 'Hele race verpest'

Toto Wolff wil werkwijze binnen Mercedes analyseren: 'Hele race verpest'
Mercedes F1 Media
F1 Nieuws

Toto Wolff wil werkwijze binnen Mercedes analyseren: 'Hele race verpest'

Toto Wolff wil werkwijze binnen Mercedes analyseren: 'Hele race verpest'
Mercedes F1 Media

Mercedes wist tussen 2014 en 2021 acht constructeurstitels op rij te winnen, maar in de laatste twee seizoenen gaat het een stuk minder bij het Duitse team. In de periode dat ze de beste auto hadden werden verkeerde strategische beslissing nooit belangrijk, omdat de coureurs dit op het circuit konden herstellen.

Maar met een auto die niet een seconde sneller is dan de rest van het veld worden fouten sneller fataal. Zo ook tijdens de Dutch Grand Prix. Zowel George Russell als Lewis Hamilton lieten over de board-radio weten dat zij buiten wilden blijven toen het begon te regenen aan het begin van de race. Daar ging de pitmuur bij Mercedes in mee, maar dat pakte verkeerd uit.

Dit was volgens Hamilton één van de redenen dat hij niet kon strijden voor een overwinning en Toto Wolff geeft toe dat het inderdaad desastreus was voor de race van beide coureurs. De teambaas van Mercedes wil onderzoeken hoe het zo fout heeft kunnen lopen.

"We zagen niet dat Pérez 25 seconden sneller was in de eerste ronde, we konden er niks aan doen. Het heeft onze hele race verpest. We moeten goed gaan kijken naar hoe dit heeft kunnen gebeuren. De coureur heeft op de baan het beste zicht en we kregen te horen dat we buiten moesten blijven", begint Wolff.

"Dit is een beslissing die gezamenlijk genomen wordt en normaliter pakt dat altijd goed uit, omdat een situatie vaak goed wordt ingeschat. Maar in dit geval zaten we er van beide kanten helemaal naast. Er was simpelweg te veel water op het asfalt", aldus de Duitser.

Russell zag podium verdampen

Volgens George Russell had hij in Zandvoort op het podium moeten eindigen. De Brit ging als derde van start, maar eindigde uiteindelijk als laatst overgebleven bolide na een touché met Lando Norris. Ook hij baalt van het feit dat ze een verkeerde inschatting hebben gemaakt over de situatie aan het begin van de race.

Russell geeft daarbij de weersinformatie van Mercedes de schuld. "De race was eigenlijk al voorbij voor we van start gegaan waren. Onze weersinformatie was compleet verkeerd. We gingen ervan uit dat de regen maar een paar minuutjes zou duren en daarom gingen we pas heel laat over naar de 'inters'. Dat heeft ons een plek op het podium gekost", aldus Russell.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties