F1 Nieuws

Video: Max Verstappen reageert bij Viaplay op vertrek Adrian Newey

Video: Max Verstappen reageert bij Viaplay op vertrek Adrian Newey
F1 Nieuws

Video: Max Verstappen reageert bij Viaplay op vertrek Adrian Newey

Video: Max Verstappen reageert bij Viaplay op vertrek Adrian Newey

De Grand Prix van Miami is tot nu toe een raceweekend die Max Verstappen snel zal willen vergeten. De Nederlander heeft op de mediadag honderden vragen moeten beantwoorden over het vertrek van Adrian Newey, die na achttien jaar het raceteam van Red Bull verlaten heeft. De meesterontwerper, goed voor 25 titels in de Formule 1, maakt hoogstwaarschijnlijk de overstap naar Ferrari.

Bij het Italiaanse team gaat hij, als een deal er komt, de auto's van Lewis Hamilton en Charles Leclerc ontwikkelen. Nadat Verstappen jarenlang gebruik heeft kunnen maken van 'Newey-bolides', weet de Limburger hoe waardevol het is om de Brit in het team te hebben. Dat hij dan ook vertrekt is voor Red Bull Racing een grote aderlating, waarbij ook Verstappen zich zal afvragen of het Oostenrijkse team nog altijd de juiste plek voor hem is.

Verstappen heeft namelijk eerder al aangegeven dat hij alleen bij een team wil zitten waar het rustig, kalm en vredig is en dat is het bij Red Bull op dit moment allerminst, zoveel is duidelijk geworden door het vertrek van Newey. Wellicht wordt een eventuele aanbieding van Mercedes hierdoor nét wat interessanter. Sky Sports heeft eerder deze week namelijk weten te melden dat Mercedes een 'megabod' klaar heeft staan voor Max Verstappen.

De Nederlander zou bij het team uit Brackley een salaris van 150 miljoen euro per jaar gaan verdienen, een ambassadeursrol krijgen én hij mag Helmut Marko meenemen naar het team, iets wat een vereiste lijkt vanuit Verstappen. Hoe lang blijft de drievoudig wereldkampioen nog in dienst bij Red Bull?

Reactie Verstappen bij Viaplay

Voor de camera van Viaplay vraagt journalist Chiel van Koldenhoven zich ook af of het vertrek van Newey invloed heeft op de keuzes van Verstappen over zijn toekomst. De Nederlander geeft eerlijke en duidelijke antwoorden op de vragen en laat merken wat hij écht van het besluit van Newey vindt. Bekijk de video hieronder:

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties